Cze wszystkim
Czy ktoś ma rozwiązanie, aby wykorzystać *.easm w Solidworks.
Na przykład, czy istnieje sposób na przekonwertowanie *.easm na *.step w celu ponownego zintegrowania go z Solidworks?
Z góry dziękuję
Cze wszystkim
Czy ktoś ma rozwiązanie, aby wykorzystać *.easm w Solidworks.
Na przykład, czy istnieje sposób na przekonwertowanie *.easm na *.step w celu ponownego zintegrowania go z Solidworks?
Z góry dziękuję
Plik Edrawing = plik chroniony, więc celem jest ochrona intelektualna.
Czyli chyba, że ta opcja była obecna w momencie eksportu do edrawing:
Nie można wyeksportować do innego formatu.
Jeśli ta opcja była zaznaczona, eksport był możliwy w stl i tylko stl.
Tyle tylko, że nie możesz zintegrować stl z zestawem, oczywiście z całym szacunkiem...
Tak, @Le_Bidule , nawet jeśli format nie jest świetny (triangulacja), ale opcja nadal musi być zaznaczona, w przeciwnym razie nawet stl nie jest dozwolone.
Osobiście nie sprawdzamy żadnych instrukcji, chronimy nasze dane.
Są pewne tematy, z których wydawcy - kimkolwiek są - nie śmieją się, to PIENIĄDZE
Okej, ale jeśli ma to na celu utworzenie Edrawing z Solidworks, otwarcie go za pomocą Edrawing, a następnie wyeksportowanie go w STL, aby móc go używać w Solidworks, tracimy trochę czasu i danych w tym procesie, prawda?
Dla mnie odpowiedź brzmi: Nie, nie możesz używać *.easm w Solidworks.
Cześć @Maclane
W rzeczywistości znaleźliśmy tylko *.easm projektu i chcielibyśmy ponownie zintegrować ten plik z solidworks.
Nie o to chodzi actually@Maclane celem.
Chodzi mi o to, że jeśli ta opcja (stl) nie została aktywowana, nie można odzyskać pliku, który może być użyty w oprogramowaniu.
Ogólnie rzecz biorąc, celem eksportu w edrawing jest renderowanie pliku 3D do walidacji, ale nie można go używać w oprogramowaniu 3D.
@Rems51 jeśli zapiszesz jako z pliku edrawing i nie możesz znaleźć opcji stl, to jest zrobione, plik nie nadaje się do użytku w SW
Tak, ale bardzo często pojawiają się środki zaradcze, jak na przykład w Navisworks, które pozwalają na konwersję pliku przeznaczonego tylko do wizualizacji do *.step.
Cześć @sbadenis
No właśnie, jeszcze raz dziękuję, ale oczywiście plik, który mnie interesuje, jest zablokowany.
Już szukałem i nigdy nie znalazłem funkcjonalnej sztuczki, aby zrobić to, o co prosisz @Rems51 .
Oczywiście Dassault chroni swoje pliki lepiej niż Autodesk!
Przepraszam za Ciebie!
Tak, pech @Rems51 ... Należy również mieć nadzieję, że opcja "zezwól na wykonanie pomiarów " została również aktywowana w Edrawing i że omawiany projekt nie jest zbyt skomplikowany.