Przekształcanie warstwy w złącze arkusza blachy

Witam

Dzięki Wam robię postępy w solidworks. Zarezerwowałem już 8 dni szkolenia na miesiąc marzec.

Jednak nadal mam drobne niedociągnięcia... (ogromny)

Narysowałem tacę z blachy. Jednak ze względu na rozmiar i zdolność gięcia nie jestem w stanie wykonać wszystkich fałd w jednym arkuszu.

Jakie jest rozwiązanie do modyfikacji pli w połączeniu?

Dziękuję

capture_1.jpg

Drugi zrzut ekranu, na którym widać zakładkę, którą chcę zmodyfikować

capture_2.jpg

Witam

W celu optymalizacji materiału i manipulacji podczas składania oddzieliłbym małe ścianki i kazał je przyspawać, a w przypadku części Solidworks musiałeś użyć funkcji blachy zagiętej na krawędzi, aby wykonać zagięcia, wystarczy edytować funkcję i usunąć te dwie krawędzie. Następnie wykonujesz boczną część w innym pomieszczeniu. Z tych dwóch elementów możesz wykonać zespół, aby odtworzyć swój kawałek.

3 polubienia

Witam

Rozwiązanie ac cobra 427 jest najbardziej racjonalne w twoim przypadku.

OK. Nie jestem przeciwny pracy w ten sposób. Jak jednak upewnić się, że części są dopasowane w najlepszy sposób? 

W moim (początkującym) umyśle łatwiej jest pracować nad częścią wieloczęściową.

Rysuję ściany z wymiarami wykonanymi na miejscu i odpowiednio dostosowuję wszystko inne. Jeśli zaprojektuję kilka części, a następnie zgrupuję je razem w zespole, nie ośmielę się wyobrazić sobie bólu głowy ,  aby w końcu wszystko zostało dostosowane. 

Jeśli tworzysz zespół, wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy część, która ma zostać dostosowana, a następnie wybrać edytuj i tam możesz pracować nad dostosowaniem części względem drugiej. 

1 polubienie