Przekształć rurę w spoinę mechaniczną bez utraty odniesień

Cze wszystkim

Chcę przerobić rurę wykonaną z wytłoczenia, na spawanie mechaniczne. Problem polega na tym, że gubię wszystkie referencje (część używana w wielu złożeniach).
Ktoś ma rozwiązanie tego problemu?

Dziękuję Wam wszystkim

Witam
Jeśli istnieje rozwiązanie, jestem biorcą

1 polubienie

Witam

Przepraszamy, nie ma rozwiązania!

Rozpoznawanie funkcji można wykonywać w pracach objętościowych i blacharskich, ale nie w konstrukcjach spawanych! Poza przeprojektowaniem wszystkiego nie ma innej metody.

Wspominałem już o tym problemie na forum kilka tygodni temu...

Powodzenia...

1 polubienie

Witam

Jeśli stworzysz konfigurację wytłaczania i jedną poprzez konwersję na konstrukcję spawaną, aby bawić się ze sobą w zależności od potrzeb i nowych zespołów, które nadejdą.

2 polubienia

Nie mam zbyt wiele czasu na robienie jakichkolwiek testów, zwłaszcza z Waszym rozwiązaniem, ale myślę, że i tak stracimy referencje, a to zmusiłoby nas do otwarcia wszystkich zestawów i ich aktualizacji. Do sprawdzenia.
SW jest ogólnie dość drażliwy, hm, że lubię ograniczenia, które skaczą bez powodu :rofl: :grimacing:

1 polubienie

Mam wersję z 2016 roku, więc nie mam tej opcji, czy ktoś może przymierzyć nowszą wersję?

(zobacz moje zdjęcie)

1 polubienie

Dotyczy to tylko listy spawanych części, a nie ograniczeń.
Już między rurą prostokątną a rurą kwadratową ograniczenia przeskakują między konstrukcją wytłaczaną a spawaną, nie widzę jakim cudem SW znalazłby swoje maleństwa...

1 polubienie

Bjr,
Może przerysuj mechanicznie spawaną rurkę na górze i umieść wytłaczany korpus w stanie ukrytym, to wybryk MC dawcy, ale powinien to zrobić.
Niech moc będzie z tobą

Edycja: możesz wykluczyć wytłoczoną część z listy części spawanych mechanicznie, aby nie była już widoczna w nomenklaturze, a także przypisać jej masę 0, aby miała odpowiednią wagę.

1 polubienie

[Tryb TROLL włączony]

Problem musi być poważny! Zwłaszcza, jeśli płyn ObiWana już nie wystarcza i musi wezwać Mac Givera.
Więc po prostu ukryj rurkę, używając jej ciemnej strony, jeśli dobrze zrozumiałem.

[Tryb TROLL /OFF]

NIE, nie uderzaj się w głowę!

1 polubienie

@Zozo_mp ,
Tak, ponieważ nagle masz na ekranie i w swoim ASM żądaną część, a ponieważ druga jest po prostu w stanie ukrytym, jej odniesienia są zawsze obecne, więc zawsze w akcji dla ograniczeń.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Cześć wszystkim, to OBI_WAN rozwiązanie, którego używam, ale ponieważ używam również kosztorysowania z tyłu, widzi dwie ciała i numeruje wszystko, ale hej, to kolejny krok w kosztorysowaniu, ale jest w porządku. Dziękuję wam wszystkim.

nawet jeśli wykluczysz część z listy spawanego mechanika??

1 polubienie