Po frakcjonowaniu części w celu jej symetryzacji, chciałbym znaleźć operację, która sprawi, że ten nowy produkt (frakcja + symetria) będzie niezależny. Na przykład, nie chcę, aby to ciało było uważane za "Symetrię", ale raczej za nowy byt, stworzony z symetrii kawałka (ale który daje nową, wyraźną część).
Mam nadzieję, że wiesz, co mam na myśli, trochę trudno mi to wytłumaczyć.
Oszukuję, robię symetrię w części i nie łączę ich, a następnie usuwam materiał z części, której nie chcę i zapisuję go pod inną nazwą lub tworzę konfigurację w lewo i w prawo.
Wiem o czym mówisz, ale może to później przynieść komplikacje, a także nie pozwala na czystą pracę (robi się bałagan w zarządcy nieruchomości) i każda kolejna modyfikacja staje się bólem głowy.
Musi istnieć funkcja, która łączy wszystkie modyfikacje (ułamki, symetrie) i która ponownie edytuje nową część pod nowym nie, ale ze wszystkimi właściwościami ciała utworzonego bezpośrednio takim, jakim jest, prawda?
@manu67: Dziwne, w domu mam do niego dostęp cały czas...
Aby dać drugie rozwiązanie twojego @Hueyman problemu, jeśli symetria wynika tylko z jednej lub 2 łatwo edytowalnych funkcji, możesz zduplikować oryginalny plik, a następnie edytować funkcję (funkcje) i utworzyć nieskopiowaną symetrię tych funkcji. W przypadku stosunkowo prostych części działa to dobrze.
Tak, używam też symetrycznego kawałka... Podczas jego tworzenia klikam prawym przyciskiem myszy na symetrię i zaznaczam wszystkie opcje, ale opcja zerwania połączenia z oryginalną częścią nie jest dostępna...