Przekształcanie "klasycznej" części w arkusz blachy

Witam

Wykonałem część za pomocą klasycznych narzędzi solidworks, ale okazuje się, że ta część ma bardzo wysokie zaokrąglenie, co sprawia mi problemy, gdy próbuję ją odtworzyć w arkuszu blachy. W rzeczywistości to właśnie podczas rozkładania pojawiają się błędy. A nawet wtedy nawet nie próbowałem zrobić twarzy, która nosi przepustkę. 

Czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie problemu, dziękuję

cartouche.png

Witam

Czy możesz umieścić swój kawałek w poście, abyśmy mogli zobaczyć??? Jeśli przejdziesz w stanie rozłożonym, fałdy zostaną aktywowane???

Oto test oryginalnej części i blachy.

Nie, dokładnie wtedy, gdy przechodzę do stanu rozłożonego, mam błędy i nie rozkłada mi to części

cartouche.rar

Opublikuj zdjęcie z profilem

Do testowania

Dziękuję

@+

Kawałek jest naprawdę gruby. Niełatwe dla rozłożonych

To twoje usunięcie materiału Usuniętego z Materiału usuniętego przez Extru.14 zapobiega rozwojowi; Spróbuj zrobić to inaczej

Nie wspominając już o wykonalności z solidworks, część wydaje mi się trudna do wykonania w warsztacie.

2 polubienia

Zajmę się tym w 1 godzinę ;) ^^

Wow!!

Podczas gięcia blachy KONIECZNIE występuje promień gięcia.

Twoja część jest niemożliwa do wykonania w klasycznym gięciu, będziesz musiał ją raczej wyprofilować lub wziąć specjalne narzędzie do gięcia

W każdym razie, jeśli chcesz rozłożyć część, musisz podać promień gięcia, na przykład 0,1

A podczas usuwania materiału musisz zaznaczyć pole normalne usuwanie.

A pokój rozwija się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki =)

3 polubienia

@ Bartek

To był mój niemożliwy wniosek z narzędziami tłumaczeniowymi ze względu na żądane półki

+1

@+

2 polubienia

Witam

rzeczywiście  , aby wykonać zagięcie, konieczne jest również przestrzeganie wymiaru "B" (umieszczenie na  "V"). nie możesz składać półki po półce, musisz  mieć naczynie między dwiema warstwami, słynna ocena "B".

Dla mnie uważam  , że jedynym rozwiązaniem na wykonanie tej części jest stemplowanie.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Następnie istnieją narzędzia, które pozwalają na wykonanie 2 fałd w tym samym czasie.

Jest to narzędzie, które tworzy przesunięcie zagięcia i zagięcia o 1-2-3-4 mm w zależności od narzędzia

1 polubienie

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Zastanawiałem się również nad wykonalnością części w tym procesie (co byłoby dla mnie wygodne). Mam więc odpowiedź i zamierzam zdecydować się na drugie rozwiązanie.

Jeszcze raz wszystkim dziękuję.