Czy istnieje narzędzie związane z oprogramowaniem do kopiowania kilku zespołów ze wszystkimi odniesieniami (częściami i rysunkami)? bez konieczności otwierania podzespołów i robienia "kompozycji na wynos"... Ja bym miał około 600 montaży!!
A najlepiej, czy można go połączyć z listą zdefiniowaną w Excelu lub innym?
w rzeczywistości nic nie jest za darmo, ale potem, jeśli masz czas do stracenia (czas = pieniądze) można coś zrobić w VBA, ale wtedy wszystko zależy od Twojej wiedzy i czasu, którym dysponujesz.
GT22 Jeśli chcesz skorzystać z darmowej funkcji Solidworks, istnieje kompozycja , którą możesz zabrać ze sobą ... Problem polega jednak na tym, że musisz to zrobić ręcznie dla każdego z zestawów, co z konieczności jest znacznie dłuższe niż przechodzenie przez narzędzie.
Używam już projectmanagera, ale nie mogę wypełnić listy montaży!! Działa tylko dla jednego zespołu. Może to być związane z używaną wersją, nadal korzystam z SW2011, więc moja wersja projectmanagera nie ewoluowała od tego czasu.... 2011
ProjectManager dobrze radzi sobie z masowym kopiowaniem wielu zestawów, ale jest to rzeczywiście funkcja, która została dodana do najnowszej wersji narzędzia... Więc niedostępne w twojej wersji :-)
Jeśli chodzi o kompatybilność projectManager 2013 z solidWorks 2011, byłbym zaskoczony, ponieważ twórcy narzędzia korzystają z najnowszych interfejsów API SolidWorks (które niekoniecznie istnieją w SolidWorks 2011). Kompatybilność jest zatem (bardzo) niepewna.
Próbowałem zainstalować projectmanager 2013 z moją wersją SW2011, nie działa, nie mogę nawet przeprowadzić instalacji, dopóki SW2013 nie zostanie zainstalowany.... Muszę znaleźć inne rozwiązanie!!
Oto małe makro do wykonywania masowej kopii zapasowej.
Jedynym ograniczeniem jest to, że Sw otwiera każdy zespół, aby utworzyć kompozycję na wynos, a następnie zamyka go ponownie.
Jeśli twoje modele są duże, lepiej uruchomić go w nocy.
Opcja jawna
Dim Err tak długo, Ostrzegaj Tak długo
Sub Main()
"Wyszukiwanie plików Przyciemnij ścieżkę jako ciąg
' Ścieżka do pliku zasobu Ścieżka = "C:\CheminsModeles.txt"
' Struktura pliku zasobów: ' ' Chemin_du_modele_a_ouvrir ; Chemin_de_sauvegarde_du_modele ' Aby utworzyć zamek błyskawiczny, po prostu dodaj rozszerzenie .zip na końcu ścieżki
Dim FSO jako nowy FileSystemObject
Jeśli FSO. FileExists(Path) następnie Sun F As Plik Ustaw F = FSO. GetFile(Ścieżka)
Dim TS As TextStream Ustaw TS = F.OpenAsTextStream(ForReading)
Dim Coll jako nowa kolekcja Dim CollInfos jako kolekcja
Chociaż nie TS. Na końcu strumienia Przyciemnij linię jako ciąg Linia = TS. ReadLine (Wiersz odczytu)