Witam
W Solidworks 2017, ze złożenia, chciałbym skopiować do części A wolumin, który znajduje się w pomieszczeniu B, i znaleźć go w moim pokoju A w tym samym miejscu, jak gdyby znajdował się w złożeniu.
Czy jest to możliwe?
Dziękuję
CS
Witam
W Solidworks 2017, ze złożenia, chciałbym skopiować do części A wolumin, który znajduje się w pomieszczeniu B, i znaleźć go w moim pokoju A w tym samym miejscu, jak gdyby znajdował się w złożeniu.
Czy jest to możliwe?
Dziękuję
CS
Witam
Naprawdę nie rozumiem prośby
jeśli zintegrujemy część B z innym pomieszczeniem o nazwie A
część o nazwie A nie będzie już pomieszczeniem o nazwie A, ale pomieszczeniem (A+B)
Montaż czy nie
Kilka obrazów lub plików będzie idealnych, aby móc odpowiedzieć poprawnie
@+
Witam
Jeśli dobrze zrozumiałem prośbę, muszę otworzyć część A, przejść do Wstaw ==> Pokój ==> Wybierz pokój B ==> Zaznacz pole "Z funkcją przenoszenia/kopiowania".
Jeśli część B została już narysowana w położeniu, a nie w punkcie początkowym, nie ma potrzeby wykonywania tego ostatniego kroku.
Dziękuję za odpowiedzi,
Próbowałem wstawiać bez "Przenieś/Kopiuj" i rzeczywiście oba początki się łączą.
Nie mając tego samego początku początkowego, wstawiona część nie znajduje się we właściwym miejscu.
Aby uprościć moje pytanie, chodzi o edycję części ze złożenia i wykonanie funkcji "powierzchni offsetu" na powierzchni innej części, ale zamiast powierzchni byłaby to bryła.
Dziękuję
CS
Witam
Potwierdzam rozwiązanie @ludo.mai.+ 1
jeśli zaznacza opcję "Z funkcją przenoszenia/kopiowania". lub zaznaczone, wszystko, co pozostaje, to ustawić ograniczenia do umieszczania części. Bądź ostrożny, osobiście uważam, że montaż ograniczonej części w pomieszczeniu jest mniej przyjemny niż część w montażu.
Niech Moc będzie z wami.