Witam
Jak myślisz, jaki jest najlepszy sposób skopiowania zestawu, a następnie zapobieżenia zmianie tej kopii w przypadku zmiany dokumentu źródłowego (części)?
W rzeczywistości można usunąć linki bez usuwania ustawień?
Witam
Jak myślisz, jaki jest najlepszy sposób skopiowania zestawu, a następnie zapobieżenia zmianie tej kopii w przypadku zmiany dokumentu źródłowego (części)?
W rzeczywistości można usunąć linki bez usuwania ustawień?
Uh, niezbyt jasne...
Ale hej, w programie Inventor pracujesz z projektami, więc jeśli masz "projekt1" i kopiujesz go, zmieniając jego nazwę na "projekt2". Wasze dwa projekty są od siebie niezależne. Jakakolwiek modyfikacja w jednym nie ma wpływu na drugi.
Mam nadzieję, że ci pomogłem
Bastien
Tak, ale to dużo plików. Zastanawiałem się, czy nie możemy "zamrozić" obrazu (kopii), kontynuując modyfikację oryginału.
Okej, nigdy tego nie używałem, ale myślę, że funkcja derive powinna pomóc ci zobaczyć sprzężenia jpg.
Po pomocy Inventora mogę zrobić resztę (nie mam zbyt wiele czasu na to patrzeć)
Bastien
Najlepiej jest użyć Vault i zrobić kopię projektu.
W zespole można przejść przez "kopiuj", "nowy zespół", a następnie wybrać części do skopiowania, zmienić ich nazwy i dodać przyrostki itp. Jedynym problemem jest to, że Inventor skopiuje wszystko do oryginalnego katalogu, co moim zdaniem jest kłopotliwe.
Z Vault jest znacznie lepiej.
Chociaż Vault może być używany do wielu innych rzeczy, warto go używać tylko do tworzenia kopii projektów. (moja skromna opinia)
Bastien, czy kiedykolwiek próbowałeś korzystać z Vault?
Widzę w twoim egzemplarzu, że go masz... Moim zdaniem jest najlepszy, prawda?
Nigdy nie używane, ale ponieważ potrzeba nie była odczuwalna, ponadto będąc na stażu nie jestem wszystkie dostępy do sieci, które są w porządku.
Trochę spóźniłem się z odpowiedzią.
Ale jeśli nie możesz korzystać z Vault, najmądrzejszą rzeczą, jaką możesz zrobić, jest użycie gotowej do użycia mieszanki.
Pamiętaj, aby zabrać idw , jeśli ich potrzebujesz.
Ospy
Jaki jest cel tworzenia kopii zespołu bez kopiowania powiązanych z nim części?
Jeśli ma to na celu wykonanie kopii zapasowej lub w przypadku, gdy chcesz cofnąć zmiany, wystarczy stary, dobry skopiuj i wklej cały folder projektu lub lepiej gotowy do pobrania, taki jak oferty pox676.
Teraz koniecznie, to jasne, to Vault!
W przeciwnym razie, jeśli chodzi tylko o to, aby pamiętać, jak było przed wersją, najprostszym sposobem jest utworzenie pliku krokowego ze swojego zestawu.
Jeśli potrzebujesz pomocy w tych operacjach, nie wahaj się zapytać.