Kopiowanie/przesuwanie wzdłuż krzywej

Cześć wszystkim

Czy możliwe jest przesuwanie bryły objętości wzdłuż krzywej bez konieczności korzystania z narzędzia "powtórzeń sterowanych krzywą", które tworzy kopie?

Jestem na SW 2017

Z góry dzięki!

Jesteś na zgromadzeniu?

1 polubienie

Nie, korzystam z pliku części

1 polubienie

Rzeczywiście, musielibyśmy wiedzieć, czy poruszamy częścią w asm, czy ciałem w części.

W pierwszym przypadku jest to ograniczenie trajektorii.

W drugim przemieszczenie ciał odbywa się zasadniczo między 2 punktami lub przez obrót. W zależności od kształtu bryły można zastosować podstawowe ograniczenia.

1 polubienie

więc bierzesz kierowcę przez zakręt i

Usuwasz referencje, które są dla Ciebie bezużyteczne

@+ ;-)

1 polubienie

gt22=> Używam tej funkcji dość często, ale z mojej strony najczęściej powtarzam obiekty, a tam nie możemy używać "wystąpień do pominięcia", jeśli o tym mówisz^^

Stebfeno=> Rzeczywiście w zespole jest to rozwiązanie, ale na pliku części dostępne ograniczenia nie pozwalają na odtworzenie warunków dla rzeczywistego przemieszczenia wzdłuż krzywej, ponieważ dla translacji i obrotu jest to zbyt proste

Tak, to rzeczywiście były zdarzenia, które należało pominąć, o których mówiłem

@+

Ale nagle nie mogę go używać, gdy powtarzam tylko funkcje pola :/

Na razie powiedziałbym, że poruszanie ciałami w celu symulacji ruchu nie jest optymalną metodą. O wiele łatwiej jest zrobić asm.

Pozostaje tylko jedna możliwość: wykonaj powtórzenie z liczbą 2 jako liczbą wystąpień i usuń nadmiar ciała (tj. pierwsze).

1 polubienie

Witam, jeśli jest to część wielobryłowa, możesz rozgrupować bryły za pomocą funkcji split i automatycznie utworzyć zespół (nadal będziesz musiał umieścić wiązania). Łatwiej byłoby zasymulować ruch...  

1 polubienie

Myślę więc, że to pomyłka, nie chcę tworzyć symulacji ruchu, tylko przesuwać ciało po krzywej, bez tworzenia duplikatu, bo inaczej znam funkcję, której powinienem użyć! :)

Mówiąc dokładniej, pracuję w branży jubilerskiej i dużo pracuję nad naszyjnikami, a do tego potrzebuję przesuwać elementy wzdłuż dekoltu, kiedy wiem, że przesuwam element tylko raz to nie jest problem, kopiuję go i usuwam oryginał, ale w większości przypadków przenoszę moje elementy dziesiątki razy, zanim uzyskam ostateczne rozmieszczenie, ponieważ tworzenie powtórzenia za każdym razem, a następnie usunięcie duplikatu, znacznie wydłużyłoby moje pliki z drzewami konstrukcyjnymi dłuższymi niż A13.

Zastanawiałem się tylko, czy była to realna manipulacja.

a.leblanc=> Czy możemy bezpośrednio utworzyć zespół z objętościami umieszczonymi tak, jak w pliku części? Wiem, że to nie jest sedno pytania, ale jestem ciekaw, jak to ^^

2 polubienia

Dzięki ograniczeniom w zespole możesz robić, co chcesz

+ masz możliwość ręcznego przesuwania pomieszczenia za pomocą myszy, jeśli nie jest ono zablokowane

Mówisz o + Naszyjnik

Wyobrażamy sobie więc, że każdy element jest inny

Dzięki temu będziesz mieć również swoją listę części

@+ ;-)

1 polubienie

Witaj Floppy,

Obejrzyj ten samouczek:

http://www.lynkoa.com/contenu/cr%C3%A9er-des-fichiers-pi%C3%A8ces-et-un-assemblage-depuis-une-pi%C3%A8ce-multi-corps

2 polubienia