Cześć wszystkim
Czy możliwe jest przesuwanie bryły objętości wzdłuż krzywej bez konieczności korzystania z narzędzia "powtórzeń sterowanych krzywą", które tworzy kopie?
Jestem na SW 2017
Z góry dzięki!
Cześć wszystkim
Czy możliwe jest przesuwanie bryły objętości wzdłuż krzywej bez konieczności korzystania z narzędzia "powtórzeń sterowanych krzywą", które tworzy kopie?
Jestem na SW 2017
Z góry dzięki!
Jesteś na zgromadzeniu?
Nie, korzystam z pliku części
Rzeczywiście, musielibyśmy wiedzieć, czy poruszamy częścią w asm, czy ciałem w części.
W pierwszym przypadku jest to ograniczenie trajektorii.
W drugim przemieszczenie ciał odbywa się zasadniczo między 2 punktami lub przez obrót. W zależności od kształtu bryły można zastosować podstawowe ograniczenia.
więc bierzesz kierowcę przez zakręt i
Usuwasz referencje, które są dla Ciebie bezużyteczne
@+ ;-)
gt22=> Używam tej funkcji dość często, ale z mojej strony najczęściej powtarzam obiekty, a tam nie możemy używać "wystąpień do pominięcia", jeśli o tym mówisz^^
Stebfeno=> Rzeczywiście w zespole jest to rozwiązanie, ale na pliku części dostępne ograniczenia nie pozwalają na odtworzenie warunków dla rzeczywistego przemieszczenia wzdłuż krzywej, ponieważ dla translacji i obrotu jest to zbyt proste
Tak, to rzeczywiście były zdarzenia, które należało pominąć, o których mówiłem
@+
Ale nagle nie mogę go używać, gdy powtarzam tylko funkcje pola :/
Na razie powiedziałbym, że poruszanie ciałami w celu symulacji ruchu nie jest optymalną metodą. O wiele łatwiej jest zrobić asm.
Pozostaje tylko jedna możliwość: wykonaj powtórzenie z liczbą 2 jako liczbą wystąpień i usuń nadmiar ciała (tj. pierwsze).
Witam, jeśli jest to część wielobryłowa, możesz rozgrupować bryły za pomocą funkcji split i automatycznie utworzyć zespół (nadal będziesz musiał umieścić wiązania). Łatwiej byłoby zasymulować ruch...
Myślę więc, że to pomyłka, nie chcę tworzyć symulacji ruchu, tylko przesuwać ciało po krzywej, bez tworzenia duplikatu, bo inaczej znam funkcję, której powinienem użyć! :)
Mówiąc dokładniej, pracuję w branży jubilerskiej i dużo pracuję nad naszyjnikami, a do tego potrzebuję przesuwać elementy wzdłuż dekoltu, kiedy wiem, że przesuwam element tylko raz to nie jest problem, kopiuję go i usuwam oryginał, ale w większości przypadków przenoszę moje elementy dziesiątki razy, zanim uzyskam ostateczne rozmieszczenie, ponieważ tworzenie powtórzenia za każdym razem, a następnie usunięcie duplikatu, znacznie wydłużyłoby moje pliki z drzewami konstrukcyjnymi dłuższymi niż A13.
Zastanawiałem się tylko, czy była to realna manipulacja.
a.leblanc=> Czy możemy bezpośrednio utworzyć zespół z objętościami umieszczonymi tak, jak w pliku części? Wiem, że to nie jest sedno pytania, ale jestem ciekaw, jak to ^^
Dzięki ograniczeniom w zespole możesz robić, co chcesz
+ masz możliwość ręcznego przesuwania pomieszczenia za pomocą myszy, jeśli nie jest ono zablokowane
Mówisz o + Naszyjnik
Wyobrażamy sobie więc, że każdy element jest inny
Dzięki temu będziesz mieć również swoją listę części
@+ ;-)
Witaj Floppy,
Obejrzyj ten samouczek:
http://www.lynkoa.com/contenu/cr%C3%A9er-des-fichiers-pi%C3%A8ces-et-un-assemblage-depuis-une-pi%C3%A8ce-multi-corps