Witam
Czy istnieje narzędzie - w trybie szkicu - do kopiowania okręgu, na przykład wzdłuż krzywej 3D? ZOBACZ ZAŁĄCZONY PLIK PDF
Autocad to robi, SW?
copier_le_long_dune_courbe.pdf
Witam
Czy istnieje narzędzie - w trybie szkicu - do kopiowania okręgu, na przykład wzdłuż krzywej 3D? ZOBACZ ZAŁĄCZONY PLIK PDF
Autocad to robi, SW?
Może z powtarzalnością napędzaną krzywą?
http://help.solidworks.com/2020/French/SolidWorks/sldworks/t_Curve_Driven_Pattern_Overview.htm?verRedirect=1
Wracam na forum, w trybie szkicu nie znalazłem jak skopiować okrąg wzdłuż krzywej 3D, cf pdf w załączeniu, manip z ARC+2005, jeśli ktoś wie jak to zrobić w sw jestem taker do usuwania materiału w zakrzywionych podłużnicach w celu odzyskania rozłożonego z otworami
Z poważaniem, Pierre
Gdy dxf dotrze do sw plik jest złożeniem? Dlaczego, nie jestem zainteresowany, chciałbym tworzyć tomy z tym szkicem - patrz załączony pdf
Witam
usuwanie materiału i powtórzenia należy wykonywać w wersji pośredniej rozłożonej, tak jak w załączniku SW 2020.
Witam, z mojej strony pod sw2018 nie ma możliwości wykonania omawianej kopii w trybie szkicu (nawet w 2D), a nawet jeśli uda Ci się wykonać te szkice, wyobrażam sobie, że wymagałoby to X-usunięcia materiału (kierunek promieniowy), moim zdaniem najlepszą propozycją jest ta opisana przez @sbadenis
Tak Lynk
Pomyślałem też, szkoda, że funkcja powtarzania usuwania materiału oparta na krzywej zawiodła!! Szybko by to było zrobione, dobrze... Niestety nie ma stoiska SW!!
Skłaniam się więc ku rozwiązaniu AC Cobra
Będę Cię informować na bieżąco, dziękuję