Kopiuj projekt

Witam

Szybkie pytanie, aby uzyskać Twoje opinie i opinie.

Kiedy masz podobne projekty, jak zabierasz się za kopiowanie projektów? Jaką metodologię stosujecie i dlaczego?

1 polubienie

Witam

Kiedy mówisz o podobnych projektach, czy masz na myśli to, że projekty mają wspólne lub bliskie części?

Po skopiowaniu projektu eksplorator Windows działa dobrze, po prostu idź i pobierz nowy folder z wynalazcą, to tyle, jeśli chodzi o metodologię zastosowaną po dlaczego "ponieważ jest najłatwiejsza".

Na razie to wszystko, ale gdybyś mógł wyjaśnić swoje pytanie, prawdopodobnie mógłbym powiedzieć więcej.*

Pozdrowienia

Bastien

2 polubienia

Witaj Bastien,

Tak, może się to zdarzyć w przypadku, gdy części są wspólne lub w każdym razie, że podstawa jest blisko. Oznacza to, że chcę zachować tę samą bazę, nieznacznie modyfikując kilka części lub/i wprowadzając silne zmiany w częściach.

Ale w każdym razie chcę mieć niezależne projekty. Jeśli zmodyfikuję część projektu B, nie będzie to miało wpływu i modyfikacji na tę samą część projektu A (która oczywiście nie jest już taka sama).

Nawiasem mówiąc, w tej samej kolejności, chciałbym również uzyskać informacje zwrotne na temat zarządzania zmianą. Na przykład, czy prowadzisz historię zmian (podpowiedzi itp.)? Z jakiej metodologii korzystasz?

No dobrze, więc rzeczywiście projekt jest dość niezależny, po tym jak w pomyśle najlepiej moim zdaniem jest wybrać numerację części zgodnie z projektem, typ podstawowy i indeks (np. projekt 450 sztuk typu łącznik 200 i indeks 1, czyli 450-200-1).

Po nie używam historii, ale ponieważ jej nie potrzebuję, ale potem reprezentuje ona zainteresowanie, w zależności od zastosowania, złożoności przetwarzanych zestawów i liczby użytkowników (projektantów).

Myślę, że mógłbyś go użyć i po pewnym czasie mógłbyś wiedzieć, czy uważasz go za interesujący, czy nie.

Z pożytkiem

Bastien

Witam

Najprostszym, najszybszym i najbardziej efektywnym sposobem, aby nie zapomnieć o komponentach, lub nie duplikować komponentów z biblioteki, jest użycie narzędzia typu elektroniczny sejf (PDM), które będzie zarządzać całym duplikatem i projektem w jego formatowaniu.

E-PDM pozwala na przykład na integrację plików Autocad, Inventor, MS Office lub SolidWorks.

Inne systemy "Vault" pozwalają  mi robić mniej więcej to samo.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Używamy narzędzia Axemble o nazwie Project Manager, które umożliwia skopiowanie zespołu poprzez modyfikację odniesień do nowego zespołu.

Witam

Korzystanie z programu Vault (który jest dostarczany z programem Inventor) doskonale nadaje się do tego rodzaju rzeczy.

Oferuje kopię całości, którą wybieramy dla każdego elementu, który się na nią składa, czy chcemy ponownie wykorzystać ten sam element, czy też wykonać jego kopię.