Ok, ale to jest to, co zaproponowałem Ci w mojej 1-szej odpowiedzi.
"Jeśli edytujesz swój wkład; Wybierasz, gdzie masz oznaczenie, a po lewej stronie widzisz, że można połączyć tę funkcję z oznaczeniem3. Po prostu poszukaj go w ustawieniach pokoju".
Ponieważ chcesz:
"Cóż , chciałbym, aby właściwość pokoju "designation3" pojawiła się we właściwości "Description" mojego planu."
Cóż, to jest to, co ci wyjaśniłem, wypełniasz tę właściwość w pokoju i przywracasz ją na rysunku; Musisz go edytować i utworzyć połączenie z częścią, aby pojawiła się na rysunku...
Cóż, cóż, nie się do przodu. zawsze ta sama odpowiedź i dochodzę do wniosku, że nie jest możliwe, aby mieć niestandardową właściwość planu, która będzie szukać niestandardowej właściwości pomieszczenia.
@Sylk:
Właściwość niestandardowa "oznaczenie3" mojej części pojawia się w tabelce rysunkowej rysunku.
Jeśli jeszcze go tam nie ma, zrób nam mały plik taki jak ja z tym, co chcesz, bo wtedy staje się to coraz bardziej rozmazane w stosunku do Twojej prośby...
Myślę , że yve próbuje skopiować niestandardową właściwość swojej części do niestandardowej właściwości swojego planu, tych, które znajdują się w oknie dialogowym "Podsumowanie informacji" i nie sądzę, aby było to możliwe inaczej niż za pomocą makra, odpowiednika tego, co z pewnością robią narzędzia MyCAD.
Zaletą jest to, że właściwość "Description" dokumentu programowego może być wyświetlana z Eksploratora Windows. A kiedy szukasz planu mocowania silnika lub spryskiwacza wśród listy dokumentów o nazwie "plannumber.slddrw", niekoniecznie chcesz za każdym razem przekopywać się przez nomenklaturę. W przypadku części, które są nazwane rondellebidule.sldprt, zdecydowałem się powtórzyć znacznik nomenklatury w "Oznaczeniu"
Mam Mycada i stworzyłem tę funkcję linku. Po prostu wygeneruję moje plany automatycznie z integracją (wystarczy umieścić 3 widoki na odpowiednim tle i zapisać w odpowiedniej nazwie), zanim wyślę je do podwykonawców, którzy wykonają wycenę. A ci podwykonawcy niekoniecznie mają myCAD.