Kopiowanie właściwości PRT do jego właściwości DRW

Witam

Myślę , że yve próbuje skopiować niestandardową właściwość swojej części do niestandardowej właściwości swojego planu, tych, które znajdują się w oknie dialogowym "Podsumowanie informacji" i nie sądzę, aby było to możliwe inaczej niż za pomocą makra, odpowiednika tego, co z pewnością robią narzędzia MyCAD.

Pozdrowienia

1 polubienie

Zobacz także ten samouczek

https://www.youtube.com/watch?v=yZjcPHx2Ff8

@+

d.roger, jeśli to wszystko, to naprawdę nie widzę sensu, ponieważ spersonalizowany plan jego planu jest przenoszony w MEP, więc jest powielany...

1 polubienie

AC Cobra 427, tak, też nie widzę sensu, ale w żadnym momencie Yves nie wyjaśnia nam, dlaczego chce to zrobić, ale na pewno ma szczególną potrzebę...

1 polubienie

@ Yve,

W rzeczywistości chciałem wiedzieć, czy stworzyłeś swoją niestandardową nieruchomość tylko w swoim pokoju, czy tylko w swoim MEP, czy w obu.

Krótko mówiąc, pod warunkiem, że to jest to, co próbujesz zrobić:

1) Utworzyłem właściwość "Designation" we właściwościach mojej części (plik SLDPRT) o wartości "blabla",

2) następnie na rysunku "edytowałem tekst w oknie" (kliknij prawym przyciskiem myszy na pole)...

... i zamieniono "Opis" na "Oznaczenie" (co daje $PRPSHEET:"Oznaczenie"), a w polu pojawi się "blabla".

Pozdrowienia

1 polubienie

Zaletą jest to, że właściwość "Description" dokumentu programowego może być wyświetlana z Eksploratora Windows. A kiedy szukasz planu mocowania silnika lub spryskiwacza wśród listy dokumentów o nazwie "plannumber.slddrw", niekoniecznie chcesz za każdym razem przekopywać się przez nomenklaturę. W przypadku części, które są nazwane rondellebidule.sldprt, zdecydowałem się powtórzyć znacznik nomenklatury w "Oznaczeniu"

1 polubienie

To ważna informacja, której nie mieliśmy...

To prawda, że powiedziałem, co chcę zrobić, ale nie po to, dlaczego chciałem...

Temat zamknięty

A sam ten w pokoju to za mało? Zobacz przykład

description_dans_windows.jpg

Oto odpowiedź na twój problem, ponieważ masz narzędzia myCAD , jeśli się nie mylę.

https://176.31.60.163/forum/mise-en-plan/copier-une-propri%C3%A9t%C3%A9-de-longlet-personnaliser-dune-pi%C3%A8ce-dans-la-propri%C3%A9t%C3%A9-de-lon

Tak, wiem i zintegrowałem to z moim modelem SmartProperties.

Ustosunkowałem się już do tej propozycji:

@ Przeżyję :

Mam Mycada i stworzyłem tę funkcję linku. Po prostu wygeneruję moje plany automatycznie z integracją (wystarczy umieścić 3 widoki na odpowiednim tle i zapisać w odpowiedniej nazwie), zanim wyślę je do podwykonawców, którzy wykonają wycenę. A ci podwykonawcy niekoniecznie mają myCAD.