Myślę , że yve próbuje skopiować niestandardową właściwość swojej części do niestandardowej właściwości swojego planu, tych, które znajdują się w oknie dialogowym "Podsumowanie informacji" i nie sądzę, aby było to możliwe inaczej niż za pomocą makra, odpowiednika tego, co z pewnością robią narzędzia MyCAD.
Zaletą jest to, że właściwość "Description" dokumentu programowego może być wyświetlana z Eksploratora Windows. A kiedy szukasz planu mocowania silnika lub spryskiwacza wśród listy dokumentów o nazwie "plannumber.slddrw", niekoniecznie chcesz za każdym razem przekopywać się przez nomenklaturę. W przypadku części, które są nazwane rondellebidule.sldprt, zdecydowałem się powtórzyć znacznik nomenklatury w "Oznaczeniu"
Mam Mycada i stworzyłem tę funkcję linku. Po prostu wygeneruję moje plany automatycznie z integracją (wystarczy umieścić 3 widoki na odpowiednim tle i zapisać w odpowiedniej nazwie), zanim wyślę je do podwykonawców, którzy wykonają wycenę. A ci podwykonawcy niekoniecznie mają myCAD.