Z pewnością wyda Ci się to proste, ale mam część z niestandardowymi właściwościami, a mój klient ma swoje własne części bez żadnych niestandardowych właściwości i chcielibyśmy rozszerzyć moje niestandardowe właściwości na wszystkie jego części. Przyznam, że nie wiem jak się do tego zabrać i że na pewno istnieje proste rozwiązanie
Wszystko, co musisz zrobić, to otworzyć swój pokój i wybrać niestandardowe właściwości, a następnie nacisnąć CTRL-C, a następnie CTRL-V w pokoju klienta i to wszystko...
Jeśli utworzono plik właściwości niestandardowych, można ustawić jego właściwości na wszystkie części, wybierając wszystkie części w zespole głównym, w tym elementy w podzespołach , a następnie klikając ikonę po prawej stronie właściwości niestandardowych. To samo dzieje się podczas wybierania wszystkich zespołów.
W narzędziach mycad dostępne jest również narzędzie batchproperties, które służy do pobierania właściwości części i stosowania ich w katalogu lub wielu katalogach w ciągu kilku sekund. (Z BatchProperties modyfikuje właściwości bez otwierania pliku tak bardzo szybko.
Tak, narzędzia pakietu myCADtools są do tego przeznaczone. Jeśli nie masz jeszcze subskrypcji myCADservices, nadal możesz pobrać instalator myCADtools, aby przetestować narzędzia, które mogą Cię zainteresować (1-miesięczny okres próbny ) i w ten sposób przekonać się, jak przydatne i uproszczone jest Twoje codzienne życie.