Żółty korpus części w CATIA

Witam

Zabrałem z powrotem część, którą zbudowałem.

Części tej części nie są już zielone, ale żółte.

Czy wiesz, co reprezentują kolory korpusów części? A w szczególności kolor żółty?

Z góry dziękuję za pomoc.

Witaj @bendesarts.

Żółty kolor na treści części wskazuje , że ta bryła nie została utworzona w aktywnym trybie sesji CATIA.

Jeśli jest to część, którą utworzyłeś, to dlatego, że w międzyczasie zmieniłeś tryb projektowania (włączyłeś/wyłączyłeś tryb projektowania hybrydowego).

2 polubienia

Witam 

Zastanawiałem się też nad żółtymi ciałami, nie znajdując przyczyny.

Uważam, że historia projektowania hybrydowego jest nieco dziwna, ponieważ pracuję dla różnych klientów, których opcje catia są ustawione z włączoną opcją "projekt hybrydowy" lub bez niej, a ikona mojego ciała się nie zmienia. Albo nie mówię o tym samym :s ....

Dla mnie to jest to, co nazywam "ciałkiem żółtym"

Hello@gbadia

O tym właśnie mówimy.

Kiedy otworzysz pokój z żółtymi ciałami, zmień opcję, a zmieni się ona na zieloną lub szarą.

Kiedy są zielone, oznacza to, że sposób projektowania i poprawnej pracy w tym ciele.

1 polubienie

@franck.ceroux

Dziękuję za odpowiedź, rzeczywiście, nigdy nie myślałem o zmianie eliksiru przy otwartym pokoju... To tylko pokazuje, że każdego dnia uczymy się czegoś nowego!! Dziękuję 

Pamiętaj, aby zatwierdzić Francka Ceroux jako najlepszą odpowiedź, ponieważ pomógł.

Witam, jeśli twoja część jest żółta, oznacza to, że pracujesz w hybrydowym ciele, jeśli chcesz je zmodyfikować, musisz przejść do opcji/infrastruktura/infrastruktura/infrastruktura i dezaktywować część hybrydową, ale niestety części zaprojektowanej w hybrydzie nie można przywrócić do normalnego trybu, należy ją przerobić

Należy również zauważyć, że fakt pracy w nadwoziu hybrydowym powoduje, w przeciwieństwie do ciała klasycznego, integrację wszystkich elementów powierzchniowych (płaszczyzn, powierzchni prostych itp.) bezpośrednio w nadwoziu hybrydowym

1 polubienie