Kiedy wykonujesz powtórzenie za pomocą szkicu, daje ci to wystąpienie w każdym punkcie w postaci (*), więc albo ograniczasz pierwsze wystąpienie, to, które napędza powtórzenie, bez umieszczania na nim kropki (*), umieszczając na przykład linię, aby móc wybrać koniec tej linii jako punkt początkowy. Albo w funkcji wybierzesz zduplikowaną część w wystąpieniu, aby pominąć. Osobiście wolę 1. metodę.
Możesz skonstruować linię konstrukcyjną i ograniczyć początek lub inny punkt swojej części na końcu linii konstrukcyjnej bez umieszczania punktu, patrz załączony obraz, a w opcjach zobacz ostatnio wybrany obraz "wybrany punkt" zamiast "środek kostki wizualizacji"
Używam szkicu otworów, a w funkcji powtarzania szkic po szkicu nie mam możliwości pominięcia wystąpień, tak jak można to zrobić w złożeniu.
Aby zachować moje otwory, moje pierwsze przeciągnięcie (oryginalny pręt gwintowany) i powtórzenie, byłem zmuszony usunąć ciało z folderu korpusów woluminów.
Pytanie jest przekazywane do Visiativ, szybko dowiemy się, jak przeprowadzić tego rodzaju projekt.
Inne rozwiązanie to w twoim spawanym mechanicznie umieszczasz swój pierwszy pręt gwintowany w przezroczystości, a następnie kładziesz ten, który jest powtarzany na twoim pierwszym wystąpieniu w stanie usuniętym, niezbyt chwalebnym, ale funkcjonalnym.
Visiativ potwierdził w tym kontekście "niepowodzenie" tej funkcji: nie można pominąć wystąpień na Części w powtórzeniu przez szkic, a tym samym stworzenia ciała nadliczbowego.
Proponowane obejście, mniej wydajne, to głupie liniowe powtarzanie na 2 kierunkach, które wymaga znajomości dekompozycji środków.
W moim przypadku jest tylko jedna odległość od środka (2 wystąpienia wierceń), ale przy bardziej skomplikowanych otworach z pewnością nie jest to możliwe do utrzymania.