Oryginalna bryła - powtórz według szkicu

Witam

Używam powtórzenia szkicu, aby powtórzyć pręt gwintowany przyspawany do płyty, ze szkicu otworów.

Wszystko działa, ale powtórzenie rodzi drugi pręt gwintowany i jego oryginał. Więc kończę z 3 ciałami zamiast 2.

- > Jak możemy zapobiec powtórzeniu się pierwotnego ciała?

doc1.docx

Kiedy wykonujesz powtórzenie za pomocą szkicu, daje ci to wystąpienie w każdym punkcie w postaci (*), więc albo ograniczasz pierwsze wystąpienie, to, które napędza powtórzenie, bez umieszczania na nim kropki (*), umieszczając na przykład linię, aby móc wybrać koniec tej linii jako punkt początkowy. Albo w funkcji wybierzesz zduplikowaną część w wystąpieniu, aby pominąć. Osobiście wolę 1. metodę.

3 polubienia

Dziękuję sbasdenis,

Nie mogę zaimplementować żadnego z twoich 2 rozwiązań:

- Nie widzę, jak zbudować szkic "prześwitu" inaczej niż z kropkami: nie udało mi się tego zrobić z "końcami linii"

- (Idealna) opcja pomijania wystąpień nie jest dostępna w mojej funkcji powtarzania.

capture.png

Możesz skonstruować linię konstrukcyjną i ograniczyć początek lub inny punkt swojej części na końcu linii konstrukcyjnej bez umieszczania punktu, patrz załączony obraz, a w opcjach zobacz ostatnio wybrany obraz "wybrany punkt" zamiast "środek kostki wizualizacji"

Aby pominąć jednostkę:

2 polubienia

OK

Ale jak wskazać lokalizację swoich kolczyków bez punktów?

I nie mam dostępnego pola, aby wybrać wystąpienia do pominięcia.

Właśnie zmieniłem swoją odpowiedź powyżej. i zmień obraz.

1 polubienie

Nie jestem w zespole, tylko w spawanym mechanicznie.

Chcę powtórzyć pręty gwintowane, które są przyspawane do płyty. Otwory na pręty uzyskuje się (na razie) za pomocą kreatora wiercenia.

Alternatywą jest wykonanie 1 szkicu dla każdej wędki, ale jest on mniej "seksowny"

W tym momencie należy użyć szkicu kreatora do wiercenia i dezaktywować pierwsze wystąpienie powtórzenia.

1 polubienie

Stefbeno,

Używam szkicu otworów, a w funkcji powtarzania szkic po szkicu nie mam możliwości pominięcia wystąpień, tak jak można to zrobić w złożeniu.

Aby zachować moje otwory, moje pierwsze przeciągnięcie (oryginalny pręt gwintowany) i powtórzenie, byłem zmuszony usunąć ciało z folderu korpusów woluminów.

Pytanie jest przekazywane do Visiativ, szybko dowiemy się, jak przeprowadzić tego rodzaju projekt.

1 polubienie

To prawda, że możemy się zastanawiać, dlaczego nie ma powtórzeń sterowanych przez funkcję w trybie części.

2 polubienia

Inne rozwiązanie to w twoim spawanym mechanicznie umieszczasz swój pierwszy pręt gwintowany w przezroczystości, a następnie kładziesz ten, który jest powtarzany na twoim pierwszym wystąpieniu w stanie usuniętym, niezbyt chwalebnym, ale funkcjonalnym.

Witam

Visiativ potwierdził w tym kontekście "niepowodzenie" tej funkcji: nie można pominąć wystąpień na Części w powtórzeniu przez szkic, a tym samym stworzenia ciała nadliczbowego.

Proponowane obejście, mniej wydajne, to głupie liniowe powtarzanie na 2 kierunkach, które wymaga znajomości dekompozycji środków.

W moim przypadku jest tylko jedna odległość od środka (2 wystąpienia wierceń), ale przy bardziej skomplikowanych otworach z pewnością nie jest to możliwe do utrzymania.

Brak rozdzielczości: Dsl