Witaj @ wszyscy i @ Wszyscy i @u Święty Mikołaj
Nie zajmuję się często MEP i nie rozumiem, dlaczego niektóre wymiary nie są przenoszone z modelu do MEP.
Normalnie powinienem być w stanie odzyskać wszystkie wymiary szkiców lub okrągłych powtórzeń, gdy ich nie ma, a tam nie daje mi ich wszystkich.
W pomieszczeniu wszystkie szkice są kompletne i całkowicie zwymiarowane.
Wcześniej nigdy nie korzystałam z asystenta piercingu (czy pochodzi stamtąd???? ) Rzeczywiście, najpierw rysuję szkic (A) i pozostawiam go widocznym, a następnie wykonuję gwintowanie za pomocą asystenta wiercenia, ale aby zaklinować otwory za pomocą szkicu 3D, umieszczam otwory w punktach szkicu (A°). Niezależnie od tego, czy umieszczam otwory jeden po drugim, czy używam powtórzenia kątowego, jest tak samo, on nie podaje mi wymiarów.
Krótki! Nie chcę ponownie oceniać wszystkich otworów.
Nie mogę dodać osi ani linii konstrukcyjnych, aby zwymiarować je kątowo. Normalnie powinienem być w stanie dodać linie konstrukcyjne w MEP i zwymiarować je w MEP
Nie mogę zamieścić MEP na forum, ale jeśli ktoś na SW 2019 mogę go wysłać do niego e-mailem.
Pozdrowienia
Zauważ, że nienawidzę czarodzieja piercingu i jest to cholernie szalony cytat (chyba źle go używam).
cotation_par_repetition_vue_1.jpg
cotation_par_repetition_vue_2.jpg