Niektórzy z moich kolegów zachowują się inaczej, gdy cytują wątek... -SW2022 SP5-
Zachowanie 1 : Wybranie reprezentacji gwintu za pomocą narzędzia Inteligentne wymiarowanie powoduje wygenerowanie wymiaru na zewnątrz modelu z informacjami o gwintie: → Dobrze!
Zachowanie 2 : Wybranie reprezentacji gwintu za pomocą narzędzia Inteligentne wymiarowanie powoduje wygenerowanie wymiaru na reprezentacji gwintu z informacjami o gwintu: → NIE DOBRZE!
Nici to temat tabu, wszyscy się ich pozbędziemy!
Jeśli zapiszę rysunek z wymiarem zgodnie z zachowaniem 1, a jeden z kolegów go otworzy, reprezentacja zmieni się wraz z rekonstrukcją płaszczyzny.
Sprawdziłem w ustawieniach dokumentu/systemu, czy opcja może napędzać to zachowanie, albo nie ma nikogo, albo ją przegapiłem!
Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z tym problemem? Co więcej, czy ktoś z was był w stanie rozwiązać ten problem?
Witaj Silver_Surfer, Nigdy mi się to nie zdarzyło " SW2022SP4 ". Tylko po to, aby dowiedzieć się, czy wszystkie posty DAO mają te same ustawienia? To znaczy ten sam plan tła.
Inaczej nie mam innego wyjścia. Powodzenia, informuj nas na bieżąco, może będzie miał kogoś, kto ma rozwiązanie. @+. AR.
Sprawdzone i identyczne parametry. Mapy bazowe znajdują się w lokalizacji udostępnionej.
Zidentyfikowałem różnicę potencjałów (obecnie sprawdzam wszystkie stacje): Poprawka 1250806 przeznaczona do korygowania rozmieszczenia wymiarów w rzucie pochyłym...
Aby spróbować (w tym momencie...) Od Solidworks 2022 nasi mili programiści z Solidworks dodali funkcje dotyczące wymiarów gwintów, zgodnie z opisem ma to wpływ tylko na głębokość... ale znając Dassault...): Sprawdź, czy obie stacje mają to samo ustawienie dla: Ulepsz funkcje reprezentacji gwintu. https://help.solidworks.com/2022/french/Solidworks/sldworks/HIDD_DVE_CTHREAD.htm?rid=137900 Również po to, aby zobaczyć (ale w to wątpię), czy oba komputery wskazują na ten sam standardowy plik dla rysunków... i ewentualnie sprawdź to samo dla pliku CalloutFormat.
Uwaga: Właśnie zdałem sobie sprawę, że możliwe jest dodanie reprezentacji zaokrągleń (wstawienie/adnotacja) bezpośrednio w PEM... informacje wracają do 3D, ale znajduję to, powiedzmy... trochę nonszalancki (nigdy tak naprawdę nie rozumiałem tego wyrażenia... {prawdopodobnie związek z łobuzami} ...)