Wycena rozwoju konstrukcji blachowych Solidworks

Niespodzianka boczna na rysunku Solidworks Kawałek prostej blachy, płyta ze stali nierdzewnej o szerokości 1,5 mm i szerokości 10 mm, 1 warstwa dodatnia 45 °, małe przesunięcie 3 mm, 1 warstwa ujemna 45 ° do powrotu // do pierwszej powierzchni, Długość obrabianego elementu z zagięciami: 50 mm Długość rozłożonego przedmiotu obrabianego, 49,89 ops ??? Zarejestrowana strata zgięcia 2,8 /2 = 1,4 mm Gdzie jest błąd??? Z góry dziękuję za radę, moja prędkość lasera na razie nie jest dobra. Pozdrowienia YB
tirette__-_feuille1.pdf

Witam

Jestem bardziej przyzwyczajony do pracy z czynnikiem K...

W takim przypadku ustawiłbym promień gięcia na 1,6, tak jak ty, a współczynnik K na 0,33.

I znajduję 50,9 mm rozłożone

2 polubienia

Czy możesz przesłać nam swoją część?

Dziękuję.

2 polubienia

Mam 50,88 lol, co mówi lepiej, ale mam grubość 5,24, więc jest w fałdach

zamek błyskawiczny.sldprt

@SEPM. Gerald:

Dlaczego nie skorzystać z funkcji "Przesunięcie"? Jako załącznik.

Pozwala to na uzyskanie idealnego wymiaru 50 mm po złożeniu, aby mieć tylko jedną funkcję, w której wartość przesunięcia jest bezpośrednio parametryzowana.

Tak więc przy współczynniku K wynoszącym domyślnie 0,33 znajduję 50,7 mm.

zamek błyskawiczny.sldprt

@remrem

Ups, to ikona powyżej. Ale możesz też zrobić boczne zagięcia w pierwszej rundzie i zrobić drugi otwór i zaokrąglić na prawą stronę po zagięciach, ale nie sądzę, żeby to było zrobione w ten sposób w blasze. ale opóźnienie czasowe jest super dobre lol

Z drugiej strony zauważyłem kąt na twoim pierwszym rozłożonym. Czy to normalne?

Dziękuję za odpowiedzi Zacząłem znowu szybko z inną częścią, ten sam problem Nic nie rozumiem Oto część i rysunek Jestem bardziej mechanikiem niż blacharzem, gdzie tu błąd? Z góry dziękuję
piece4_j2m.slddrw

W tym samym czasie żebra są pobierane w środku promienia gięcia, to nie jest tiptop.

Ogólnie rzecz biorąc, aby zwymiarować moje części z blachy, rysuję punkt przecięcia, jest on znacznie bardziej precyzyjny. (patrz zdjęcie)

Jeśli w najlepszym razie będę podążał za kursami, mam 50,85.

point.png
1 polubienie

Potrzebujemy pokoju z posłem do Parlamentu Europejskiego.

Zrób kompozycję na wynos i wyślij ją ;)

Przenosi folder w formacie rar lub zip

P.S. Jestem elektronikiem w bazie....

1 polubienie

A ja stolarz ^^ Lol

2 polubienia

Moje 10 groszy:

Wymodelowałem część w 1 szkicu.

Przy ustawieniach domyślnych znajduję rozwinięty 51.28

lynkoa_depliage.pdf
1 polubienie
ok, że rozwinąłem to w ten sposób, ale wolę pracować z konfiguracjami, więc moje rysunki mogą być używane zarówno dla giętarki, montera, jak i wycinarki laserowej
Zamykam plik, oto co myślę, że zrozumiałem w rzeczywistości, gdy robisz 1 krotnie, niezależnie od tego, czy jest to współczynnik K, czy strata w zagięciu Wynik jest poprawny i szanuje wartość wpisów z drugiej strony, gdy wykonujesz 2 fałdy, jeśli mają one kształt litery U, straty na zagięciu i współczynnik K dają prawidłowy wynik ale jeśli zrobimy Z, a ponadto o kącie innym niż 90°, obliczenia na podstawie współczynnika K są poprawne, z drugiej strony, jeśli użyjemy straty w zagięciu, obliczenie jest błędne, ponieważ mamy 1 dodatni PAP i 1 ujemny PAP Dziękuję wam wszystkim za wasze oświecenie YB