Niespodzianka boczna na rysunku Solidworks
Kawałek prostej blachy, płyta ze stali nierdzewnej o szerokości 1,5 mm i szerokości 10 mm, 1 warstwa dodatnia 45 °, małe przesunięcie 3 mm, 1 warstwa ujemna 45 ° do powrotu // do pierwszej powierzchni,
Długość obrabianego elementu z zagięciami: 50 mm
Długość rozłożonego przedmiotu obrabianego, 49,89 ops ???
Zarejestrowana strata zgięcia 2,8 /2 = 1,4 mm
Gdzie jest błąd???
Z góry dziękuję za radę, moja prędkość lasera na razie nie jest dobra.
Pozdrowienia
YB tirette__-_feuille1.pdf
Dlaczego nie skorzystać z funkcji "Przesunięcie"? Jako załącznik.
Pozwala to na uzyskanie idealnego wymiaru 50 mm po złożeniu, aby mieć tylko jedną funkcję, w której wartość przesunięcia jest bezpośrednio parametryzowana.
Tak więc przy współczynniku K wynoszącym domyślnie 0,33 znajduję 50,7 mm.
Ups, to ikona powyżej. Ale możesz też zrobić boczne zagięcia w pierwszej rundzie i zrobić drugi otwór i zaokrąglić na prawą stronę po zagięciach, ale nie sądzę, żeby to było zrobione w ten sposób w blasze. ale opóźnienie czasowe jest super dobre lol
Z drugiej strony zauważyłem kąt na twoim pierwszym rozłożonym. Czy to normalne?
Dziękuję za odpowiedzi
Zacząłem znowu szybko z inną częścią, ten sam problem
Nic nie rozumiem
Oto część i rysunek
Jestem bardziej mechanikiem niż blacharzem, gdzie tu błąd?
Z góry dziękuję piece4_j2m.slddrw
ok, że rozwinąłem to w ten sposób, ale wolę pracować z konfiguracjami, więc moje rysunki mogą być używane zarówno dla giętarki, montera, jak i wycinarki laserowej
Zamykam plik, oto co myślę, że zrozumiałem
w rzeczywistości, gdy robisz 1 krotnie, niezależnie od tego, czy jest to współczynnik K, czy strata w zagięciu
Wynik jest poprawny i szanuje wartość wpisów
z drugiej strony, gdy wykonujesz 2 fałdy, jeśli mają one kształt litery U, straty na zagięciu i współczynnik K dają prawidłowy wynik
ale jeśli zrobimy Z, a ponadto o kącie innym niż 90°, obliczenia na podstawie współczynnika K są poprawne, z drugiej strony, jeśli użyjemy straty w zagięciu, obliczenie jest błędne, ponieważ mamy 1 dodatni PAP i 1 ujemny PAP
Dziękuję wam wszystkim za wasze oświecenie
YB