Witam
Jak ocenić całość rozłożonego? Od krawędzi blachy do 1. zagięcia, od 1. zagięcia do 2. itd.
Witam
Jak ocenić całość rozłożonego? Od krawędzi blachy do 1. zagięcia, od 1. zagięcia do 2. itd.
Witam
W żadnym wypadku nie robimy tego, co mówisz na złożonej części. Najpierw należy go rozłożyć, a następnie wykonać pomiary na płasko.
Dla Ciebie pytanie brzmi raczej, jak rozłożyć blachę.
Część musi być tworzona tylko z elementami konstrukcji blachowej. Nie używaj wytłaczania, zamiatania...
Więc dziękuję, ale płaskie pomiary to właśnie moje pytanie.
Utworzyłem już część arkusza blachy z funkcjami arkusza blachy, a następnie rozwinąłem tę część. Teraz to, czego chcę, to wyświetlić cytaty na ten temat. Z tym, że najwyraźniej linii zagięcia nie można wybrać do ręcznego wymiarowania. Stąd moje pytanie; Jak utworzyć/wyświetlić ten łańcuch notowań?
Witam, musisz wyświetlić szkice na rysunku, aby pojawiły się linie fałdowania. Możesz dodać adnotacje zagięć, klikając prawym przyciskiem myszy -> właściwości -> wyświetlić notatki dotyczące składania w odpowiednim widoku.
Witaj Sylk,
Na co dzień wykonuję prace blacharskie, osie gięcia są wybierane do wyceny planu.
Musisz użyć widoku rozłożonego, nie działa to, jeśli używasz funkcji rozłożenia.
Pozdrowienia
Dziękuję za odpowiedzi.
@a.eriaud Byłem oczywiście w stanie rozwiniętym, nie funkcji, ale tak naprawdę wolałbym mieć cytaty łańcuchowe w rzutni PRT, bez konieczności przechodzenia przez rysunek. Czy jest to możliwe? Od czasu PRT, gdy klikam linię zgięcia za pomocą narzędzia do wymiarowania awaryjnego SW(2020.0)...
Na rysunku łańcuch cytatów rzeczywiście działa.
Witam ponownie,
Właśnie zrobiłem test na części w procesie projektowania:
1 - Stan rozłożony
2 - pobranie narzędzia wymiarowania w zakładce "Szkic"
3 - Wybierz "Ocena referencyjna"
Kołki zginające są do wyboru i nie miałem awarii (SW2022.2).