Klasyfikacja MEP

Witam
Czy możliwe jest przełamanie tych linii, gdy kursy są zbyt małe i przecinają się. Jest to bardzo denerwujące, ponieważ czasami jest nieczytelne.

Dziękuję

W zakładce " linie ściągnięcia " w Twoim wymiarze znajduje się opcja " przerwij linie"... Ale niestety pęka tylko na skrzyżowaniu linii (na przykład między twoim dim 100 a twoim dim 10)
Ale w ogóle nie bierze pod uwagę tekstu, który przecina linię. I nie ma sposobu, aby zrobić to w trybie ręcznym, jak na przykład w Creo.

To powiedziawszy, byłaby to mile widziana nowość ze względu na czytelność planów

1 polubienie

Cześć, jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy swój wymiar, Opcje wyświetlania, a następnie Przesuń tekst.
Lub kliknij prawym przyciskiem myszy linię przypomnienia, Wyświetl opcje, a następnie Odłóż słuchawkę.
Mam nadzieję, że to odpowiedź na twoje pytanie.

9 polubień

Tak, jest to opcja, ale nie wygląda to jak standardowy styl punktacji, w którym musisz przełamać linie remisowe wokół wymiaru.
Niestety SolidWorks zawsze będzie faworyzować modelowanie 3D, ale jeśli chodzi o MEP, jest to PRACOCHŁONNE!

2 polubienia

Myślę, że czyściej jest zrobić zmianę lub kroplę. Ale to moje zdanie.
O rozbieżności wspomina poradnik rysownika, co do odczepionego nauczyłem się bardzo dawno temu. Może to już nie być istotne.
Nasi partnerzy to rozumieją, to jest najważniejsze :slightly_smiling_face:

3 polubienia

Rezygnacja wydaje mi się najbardziej odpowiednia.
Dzięki za info

1 polubienie