Witam
Czy możliwe jest przełamanie tych linii, gdy kursy są zbyt małe i przecinają się. Jest to bardzo denerwujące, ponieważ czasami jest nieczytelne.
Dziękuję
Witam
Czy możliwe jest przełamanie tych linii, gdy kursy są zbyt małe i przecinają się. Jest to bardzo denerwujące, ponieważ czasami jest nieczytelne.
Dziękuję
W zakładce " linie ściągnięcia " w Twoim wymiarze znajduje się opcja " przerwij linie"... Ale niestety pęka tylko na skrzyżowaniu linii (na przykład między twoim dim 100 a twoim dim 10)
Ale w ogóle nie bierze pod uwagę tekstu, który przecina linię. I nie ma sposobu, aby zrobić to w trybie ręcznym, jak na przykład w Creo.
To powiedziawszy, byłaby to mile widziana nowość ze względu na czytelność planów
Cześć, jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy swój wymiar, Opcje wyświetlania, a następnie Przesuń tekst.
Lub kliknij prawym przyciskiem myszy linię przypomnienia, Wyświetl opcje, a następnie Odłóż słuchawkę.
Mam nadzieję, że to odpowiedź na twoje pytanie.
Tak, jest to opcja, ale nie wygląda to jak standardowy styl punktacji, w którym musisz przełamać linie remisowe wokół wymiaru.
Niestety SolidWorks zawsze będzie faworyzować modelowanie 3D, ale jeśli chodzi o MEP, jest to PRACOCHŁONNE!
Myślę, że czyściej jest zrobić zmianę lub kroplę. Ale to moje zdanie.
O rozbieżności wspomina poradnik rysownika, co do odczepionego nauczyłem się bardzo dawno temu. Może to już nie być istotne.
Nasi partnerzy to rozumieją, to jest najważniejsze
Rezygnacja wydaje mi się najbardziej odpowiednia.
Dzięki za info