Niemagnetyczne cytaty między nimi

Witajcie przyjaciele,
Pozwólcie, że wyjaśnię mój mały problem: straciłem namagnesowanie boków między nimi.
Nie są już wyrównane.

Załączyłem zdjęcie z oceną (30), które nie magnetyzuje z drugim. Nakładka sprawia, że jesteś brzydki i daje czas na marnowanie się na próby prawidłowego jej założenia.

Masz pomysł?

Solidworks 2016. Dodatek SP3

aimantation_cotes.png
1 polubienie

zobacz ten samouczek dla ciebie coś

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/outil-de-cotation-dans-les-mises-en-plan

@+ ;-)

2 polubienia

Dziękuję, daje mi to dodatkowe rzeczy na moje przyszłe plany, ale dla małych planów wymiary były namagnesowane do siebie podczas wyceny, a teraz już ich nie ma.

1 polubienie

Witam

sprawdź, czy podczas wyceny w DimXpert zaznaczyłeś pole szybkiej wyceny...

2 polubienia

Czy to może pomóc?

Wyrównywanie wymiarów i uwag

Istnieje kilka sposobów wyrównywania wymiarów i notatek za pomocą linii wnioskowania, siatek i narzędzi do wyrównywania.

Linie wnioskowania

Wymiary i notatki można wyrównywać za pomocą linii wnioskowania, które pojawiają się podczas przeciągania.

Przeciągnij tekst w wymiarach lub notatkach w nowe miejsce. Użyj linii wnioskowania, aby je wyrównać i umieścić.

Przeciągnij wymiar i "przyciągnij" go do tekstu po drugiej stronie, zgodnie z linią przerywanego wnioskowania.
Przeciągnij notatkę i "przyciągnij" ją do tekstu wymiaru, zgodnie z linią wnioskowania przerywanego.

Aby tymczasowo wyłączyć przyciąganie, przytrzymaj Alt .

Siatki

Do siatki można przeciągać i przyciągać wymiary (nie notatki).

Uaktywnij siatkę i ustaw jej odstępy w Narzędziach > Opcjach > Właściwościach dokumentu > Siatce/Skoku.

Narzędzia do wyrównywania

Tylko narzędzia do wyrównywania wymiarów (Wyrównaj równolegle/koncentrycznie i Wyrównaj współliniowo/promieniowo) tworzą trwałe wyrównanie. Nie jest tak w przypadku linii wnioskowania i siatki przyciągania.

Spis treści

• Wyrównaj wymiary Równolegle/Koncentrycznie

Na rysunku można wyrównać wybrane wymiary liniowe, promieniowe lub kątowe, rozmieszczając je równomiernie. Opcja Wyrównaj równolegle/koncentrycznie służy do "układania" i "rozmieszczania" wymiarów. Wybrane wymiary muszą być tego samego typu.

• Wyrównywanie wymiarów w sposób współliniowy/promieniowy

W widoku rysunku wyrównuje i grupuje wybrane wymiary liniowe, promieniowe lub kątowe. Wybrane wymiary muszą być tego samego typu i mieć wspólny kierunek (wymiary liniowe) lub wspólny punkt środkowy (wymiary kątowe).

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi, ale nie ma tego, czego szukam. Język DSL
W szybkim i inteligentnym wymiarowaniu wymiary sklejają się ze sobą, gdy są sąsiadami.
Mi już tego nie robi.
Przyjrzałem się jednak opcjom, gdyby była to niezdarność, dokonałbym złej manipulacji... Ale nie mogę znaleźć niczego elas.

Informuj mnie na bieżąco.

Dziękuję

^^

1 polubienie

Odpowiedź może znajdować się tutaj:

http://help.solidworks.com/2015/french/SolidWorks/sldworks/c_Align_Collinear_Radial_Dimensions.htm#acu1323788262802

1 polubienie

A jeśli porównasz opcje wyceny ze swoim kolegą, powinieneś dowiedzieć się, co utknęło...

3 polubienia

Czy wymiary importowane z modelu i wymiary utworzone na rysunku nie będą zawierały kombinacji?

1 polubienie

Witam

Stefbeno, nie, nie ma tego.
Próbuję się dowiedzieć, dlaczego nie jest już magnetyczny.

Bardzo dziękuję za pomoc