Witajcie przyjaciele, Pozwólcie, że wyjaśnię mój mały problem: straciłem namagnesowanie boków między nimi. Nie są już wyrównane.
Załączyłem zdjęcie z oceną (30), które nie magnetyzuje z drugim. Nakładka sprawia, że jesteś brzydki i daje czas na marnowanie się na próby prawidłowego jej założenia.
Dziękuję, daje mi to dodatkowe rzeczy na moje przyszłe plany, ale dla małych planów wymiary były namagnesowane do siebie podczas wyceny, a teraz już ich nie ma.
Istnieje kilka sposobów wyrównywania wymiarów i notatek za pomocą linii wnioskowania, siatek i narzędzi do wyrównywania.
Linie wnioskowania
Wymiary i notatki można wyrównywać za pomocą linii wnioskowania, które pojawiają się podczas przeciągania.
Przeciągnij tekst w wymiarach lub notatkach w nowe miejsce. Użyj linii wnioskowania, aby je wyrównać i umieścić.
Przeciągnij wymiar i "przyciągnij" go do tekstu po drugiej stronie, zgodnie z linią przerywanego wnioskowania.
Przeciągnij notatkę i "przyciągnij" ją do tekstu wymiaru, zgodnie z linią wnioskowania przerywanego.
Aby tymczasowo wyłączyć przyciąganie, przytrzymaj Alt .
Siatki
Do siatki można przeciągać i przyciągać wymiary (nie notatki).
Uaktywnij siatkę i ustaw jej odstępy w Narzędziach > Opcjach > Właściwościach dokumentu > Siatce/Skoku.
Narzędzia do wyrównywania
Tylko narzędzia do wyrównywania wymiarów (Wyrównaj równolegle/koncentrycznie i Wyrównaj współliniowo/promieniowo) tworzą trwałe wyrównanie. Nie jest tak w przypadku linii wnioskowania i siatki przyciągania.
Na rysunku można wyrównać wybrane wymiary liniowe, promieniowe lub kątowe, rozmieszczając je równomiernie. Opcja Wyrównaj równolegle/koncentrycznie służy do "układania" i "rozmieszczania" wymiarów. Wybrane wymiary muszą być tego samego typu.
W widoku rysunku wyrównuje i grupuje wybrane wymiary liniowe, promieniowe lub kątowe. Wybrane wymiary muszą być tego samego typu i mieć wspólny kierunek (wymiary liniowe) lub wspólny punkt środkowy (wymiary kątowe).
Dziękuję za odpowiedzi, ale nie ma tego, czego szukam. Język DSL W szybkim i inteligentnym wymiarowaniu wymiary sklejają się ze sobą, gdy są sąsiadami. Mi już tego nie robi. Przyjrzałem się jednak opcjom, gdyby była to niezdarność, dokonałbym złej manipulacji... Ale nie mogę znaleźć niczego elas.