Oczywiście, dla 4x18 = 72, 72 będzie "dynamiczne", tzn. twoja ocena będzie ewoluować wraz z 3D, ale 4x18 będzie martwym tekstem, więc w przypadku ewolucji 3D nie będzie się poruszać.
W przypadku wspomnianego symbolu przekłuwania działa to bardzo dobrze, możesz dostosować tekst na stałe (w szczególności usunięcie niekoniecznie znanych symboli), jeśli jesteś zainteresowany, daj mi znać, nie jest to łatwe...
Tak, to jest limit systemu, albo obejdziesz się bez "4x18=" przed 72
Być może jest jakieś wyjście, ale brakuje mi jednej informacji: możesz wstawić adnotację i wstawić wymiary. Pierwszym zastosowaniem tego jest określenie natężenia przepływu, np. Rura 40x20x2 (zakładając oczywiście, że nie zrobiliśmy tego z konstrukcją spawaną). Działa to tak:
_Insertion/Adnotacja/Uwaga
_tapez tekst "Tube"
_Cliquez na wzgórzu 40, 40 pojawia się teraz w Note and Dynamics!
_continuez, pisząc "x"
_cliquez na kursie 20
_continuez, pisząc "x"
_cliquez na kursie 2
_Potwierdzić
Czy rozumiesz tę zasadę?
Więc w twoim przypadku możemy rozważyć zrobienie tego samego, ale to, gdzie się potykam, to ilość odległości od środka! Pomysł @Lucas?
Aby uzupełnić poprawną odpowiedź Benoit, zaznacz opcję "Liczba wystąpień/powtórzeń" w funkcji "Obiekty modelu", dzięki czemu możesz kliknąć na liczbę, aby zbudować adnotację. Oczywiście jest to prawdą, jeśli szkic lub funkcja została wykonana z funkcją powtarzania.
Bardzo ważnym szczegółem, jeśli korzystasz z adnotacji z linkami do wymiarów, jest zaznacz opcję "Błędy linków w adnotacjach" w Wyświetlaniu.
Jeśli nie zostanie ona zaznaczona i jeden z wymiarów użytych w adnotacji zniknie, Twoja adnotacja pozostanie zamrożona na ostatniej wartości bez ostrzeżenia, podczas gdy w przypadku tej opcji zobaczysz komunikat o błędzie (patrz obrazek)