Ocena wiercenia

Witam i życzę wszystkiego najlepszego na rok 2014,

1- Czy istnieje opcja w sw, aby uniknąć w mep, że wymiary wiertła duplikują się na kilku ramach?

lub kolejna manipulacja, której za każdym razem mi brakuje i która zmusza mnie do uporządkowania planu.

Kiedy wstawiam obiekty szablonu, mam opcję "wyeliminuj duplikaty" do sprawdzenia. Działa to z wyjątkiem otworów i rowków, w których boki pojawiają się tyle razy, ile otwór jest widoczny (np.  w przypadku wiertarki do otworów przelotowych: widok z przodu i z tyłu).

2- Czy można uniknąć wstawiania wymiaru otworu wstępnego dla gwintownika?

Witam

1-W opcjach, zakładka "Rysunek", jest pierwszą opcją zaznaczoną "Wyeliminuj zduplikowane wymiary modelu podczas wstawiania"

2- Możliwe jest dostosowanie tekstów, które pojawiają się podczas korzystania z symboli do wiercenia. Jest to plik "calloutformat.txt", który znajduje się w folderze określonym w pliku definicji formatu dokumentu do drążenia.

1 polubienie

1- Tak, ta opcja jest zaznaczona.

2- Dziękuję.

Witam

1) Rzeczywiście, jest to błąd, który jest wymieniony w Bazie Wiedzy SolidWorks, SPR #: 388410:

https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+All+Defects+List+customerportal+-+Search&BusObject=Product+Defect&BusComp=Product+Defect&Id=1-9FZYFL&SRN=

Jest oznaczony jako  "Status: Zamknięty (Nieaktywny)" !

Czy ktoś wie, jak ponownie otworzyć SPR?

2) Wideo, aby uzyskać więcej informacji na temat formatu objaśnienia: http://vimeo.com/686269

Dla punktu 2 mam tę niestandardową wersję calloutformat.txt. Do przetestowania...

calloutformat.txt
1 polubienie

I ten plik Excela, aby znaleźć drogę po txt...

document_travail_cotation_percage.xls
1 polubienie

Gdybym wiedział, podzieliłbym pytanie na 2 osobno...

Podziękowania dla Lucasa Prieura za część 1 i wideo za część 2.

I to benoit.if dla 2 kilka razy.

Ponadto, modyfikując plik "calloutformat.txt", rozwiązuje 2 problemy.

Nie mam już oceny drążenia w wielu widokach, a tekst jest tym, który wybieram.

Jeszcze raz dziękuję.