Wycena części

Witam wszystkich, chciałbym sprawdzić wszystkie moje wymiary przed rozwinięciem w dokumencie części arkusza blachy, aby zobaczyć, czy odpowiada on moim wymiarom zewnętrznym, które chcę. Ponieważ na tej blasze są fałdy zamknięte i otwarte, jest to skomplikowane choses.je zrzut ekranu dla lepszego zrozumienia. Dziękuję za odpowiedzi.
Marco

Witam

wystarczy dwukrotnie kliknąć funkcję " Bent1 Base Plate", a wymiary szkicu pojawią się na ekranie.

Marco42marc. SLDPRT (66.2 KB)

6 polubień

Na rysunku musisz wybrać dwie żądane linie, a następnie kliknąć "punkty" w "szkicu". Następnie masz punkt do wybrania, aby pokazać swój wymiar

Inną techniką jest szkicowanie na powierzchni bocznej, a następnie przekształcanie elementów. Następnie umieszczasz swoje wymiary za pomocą menu kontekstowego (patrz zdjęcia i skorzystaj w szczególności z wyszukiwania skrzyżowań, bardzo przydatne).
Dostępne również w MP
Będziesz wtedy miał wymiar swojego kawałka, a nie wymiar szkicu, który pozwolił Ci wykonać swój kawałek
image

image

Dla mnie oceniam tak:

SLDWORKS_QTMxNxSxv0

Dla punktu skrzyżowania kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz skrzyżowanie. (dla kąta rozwartego)
Dla przesunięcia styczności + kliknij na zaokrąglenie (=tangens, dla kąta ostrego)
I obowiązek narysowania prostopadłego, aby mieć wymiar //.
W przeciwnym razie różne kursy (tutaj 196.29 zamiast 196.27, ale przy dużej grubości różnica jest czasami ważna)

2 polubienia

Z filmem jest pięknie!

Prosty gif, znacznie lżejszy (1,88 MB), ale bez dźwięku, aby usłyszeć mój melodyjny głos, @coin37coin . :rofl:

A przez co przechodzisz, aby zapisać swój GIF?

ShareX @coin37coin , ponieważ opensource, łatwy w użyciu i bardzo kompletny do przechwytywania ekranu z dodatkiem tekstu, ramki, strzałki... Lub zrzut ekranu, gif, wideo... A nawet umieszczenie zrzutu ekranu w Internecie, jeśli to konieczne.

3 polubienia