Witam
Musimy zdobyć jaskółczy ogon, ale już tego nie wiemy.
Jeśli chodzi o teorię, mamy memotech i Chevalier...
Czy masz jakieś praktyczne przykłady (najlepiej z rysunków), które mógłbyś mi dać dla części męskiej i żeńskiej?
Aby umieścić to w kontekście, (w PJ, nasz model): to po prostu ruch regulacji, poluzowujemy boczek, przesuwamy o kilka 1/10 i dokręcamy.
presse-papiers-2.jpg
sb
17 Marzec 2015 07:06
2
Witam
To proste, robisz wymiar na kołkach dla części męskiej i żeńskiej.
Użyj tej samej Ø kilofów na 2 sztukach.
Pamiętaj, aby ustawić maksymalny promień w części żeńskiej i załamać kąty w części męskiej.
Opublikuję ci plan tak szybko, jak tylko będę mógł.
S.B
1 polubienie
gt22
17 Marzec 2015 07:11
3
2 polubienia
bart
17 Marzec 2015 07:27
4
Mam w domu plany dotyczące stylowych mebli, mogę ci je dać dziś wieczorem, jeśli ci to odpowiada.
@GT22: Napisałem: "Jeśli chodzi o teorię, mamy memotech i Chevaliera... ", -1 swędził
@Bart, czemu nie, zwykle plik powinien być skończony dziś wieczorem, ale mogę trochę pociągnąć, aby dostarczyć go jutro wczesnym rankiem (bawiąc się harmonogramami).
1 polubienie
bart
17 Marzec 2015 08:11
7
Do montażu szuflad posłużyły jaskółcze ogony.
Mam jeszcze w domu kilka czystych, które mogę wysłać Ci na zdjęciach, a nawet na stronę traktatu stolarskiego, który się tym zajmuje.
Po tym, nie wiem, czy w Twojej dziedzinie zastosowań standardy są takie same.
gt22
17 Marzec 2015 08:13
8
@ stefbeno do zadośćuczynienia ;-)
Czy to Ci odpowiada?
@+ -))
1 polubienie
@GT22: jest lepiej, może prawie dobrze!?
Spróbuj umieścić obraz na komputerze, zamiast osadzać go w tekście. Obecnie nie mogę powiększyć obrazu (ani go załadować), aby go odczytać (chyba że przegapię manipulację).
gt22
17 Marzec 2015 09:34
10
zobacz ten link nie mam lepszego ;-(
https://www.google.fr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=29&cad=rja&uact=8&ved=0CE4QFjAIOBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.astronomic.fr%2Fpost%2F2010%2F02%2F03%2F102-cotes-dimensions-des-queues-d-aronde-vixen-et-losmandy&ei=0_QHVeKpDYHrUIvBgIgM&usg=AFQjCNHBtq3V--jZ76FuNtj5Gi4uJh8G0A&sig2=E_IbO8MUB7BYmLW-6JrtXA&bvm=bv.88198703,d.d24
@+ ;-))
@GT22: Byłeś już prawie na miejscu, jeszcze 2 kliknięcia i masz obraz na całej stronie (http://www.astronomic.fr/fichiers/cotes%20vixen%20et%20losmandy.pdf).
Z drugiej strony, to nie mechanik narysował, szkoda.
@Bart, zapomnij o tym, to się nie przyklei.
gt22
17 Marzec 2015 10:38
12
Jesteś dziś na mnie zły ;-))
Staram się i w ten sposób mnie wynagradzasz................................... ( paskudne ;-) ) )
@+ ;-))
sb
17 Marzec 2015 10:50
13
@GT22,
Zamierzam dodać jego warstwę, ale jaskółczy ogon zwymiarowany pod ostrymi kątami, nie widzę, jak facet w warsztacie będzie kontrolował swoje wymiary.
1 polubienie
gt22
17 Marzec 2015 10:54
14
Cóż, nie robisz ostrych kątów
+ ryzykujesz wypadek, który tnie ;-))
@+ ;-))
sb
17 Marzec 2015 11:08
15
Tak, a Twoja ocena strzałów jest wirtualna i niemożliwa do kontrolowania.
(Mówię oczywiście o łatwym sterowaniu za pomocą komputera lub palmera.)
1 polubienie
s.b, podnosisz kwestię: czy powinienem cytować w teorii, a operator robi wszystko, co w jego mocy, aby dostarczyć mi zgodną część, czy powinienem wskazać wymiary bezpośrednio na sprawdzianach?
Nawet cytując w teorii, nie jest to proste, brak jasności i przykładu w literaturze chyba nie jest niewinny.
tutaj, w biurze, znaleźliśmy archiwa, ale są one zbyt szczegółowe: produkcja własna, funkcja prowadzenia stołu obrabiarek (mamy byłych pracowników z Vernier).
Witam
Ostatnio robiłem tego typu prace i oparłem się na cytatzie obowiązującym w firmie:
Wymiar na krawędziach dla teoretycznego Wydajność kompletacji (Ø dowolna dla operatora) Ocena na bezwartościowych kołkach, tylko adnotacja "G6 na kołkach" dla części żeńskiej i "H7 na świniach" dla części męskiej. Tak więc to do mechanika należy określenie wymiaru na kilofach, które musi znaleźć.
3 polubienia
gt22
17 Marzec 2015 14:11
18
Zobacz ten link
http://passion-usinages.forumgratuit.org/t2897-queue-d-aronde
tam myślę, że wszystko jest powiedziane
Po prostu przeczytaj i to jest dobra meca
@+ ;-))
sb
17 Marzec 2015 14:53
19
W domu, tak jak na mapie zamieściłem:
Wymiar teoretyczny w nawiasach (ułatwia to operatorowi wybór frezu)
Wymiar na planie skrajni zdefiniowany w BE (dzięki temu operator nie musi wykonywać obliczeń)
1 polubienie
W końcu dużo myśleliśmy, s.b skierował nas na właściwą drogę.
Oto fragmenty planu naszych pokoi:
Na części żeńskiej wymiar narożny znajduje się poza ujęciem (widzimy linię świadka)
I boczek, który zamyka system: