Mam problem z wymiarami reprezentacji gwintu. Na starym kawałku znajduję lewe żebro na moim haczyku. Wolałbym usunąć tekst po wybrzeżu, więc spróbowałem odznaczyć " pokaż typ " w funkcji 3D. Mój problem polega na tym, że gdy tylko to zrobię, a także na nowej części, nie jest to już średnica w calach, ale wyświetlana jest wartość podstawowa (prawa strona na moim zrzucie ekranu). Zauważyłem, że w tworzonych przeze mnie reprezentacjach nie mam funkcji " wstaw symbol " po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na wspomnianą reprezentację.
Jak możemy jeszcze znaleźć lewe żebro, być może bez tekstu " gwint do prostej rury"?
Z góry dziękuję i przepraszam, jeśli zostało to już omówione, nie znalazłem...
Witaj krenard; Cóż, przyjdź na forum mając nadzieję, że znajdziesz tutaj rozwiązanie. Ze swojej strony wszystkie teksty pochodzą z 3D, więc możesz również wstawić ręcznie, wstawiając wątek i wybierając właściwy, tak jak to zrobiłeś na zrzucie ekranu. Na razie mogę zrobić dla ciebie zrzut ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany. Ale jestem pewien, że ktoś ma tutaj właściwe rozwiązanie. Powodzenia. @+. AR.
Nie mam takiego zachowania na rysunkach. Wyświetla tylko rozmiar gwintu bez pojęcia typu gwintu, ustanawiając " typ wyświetlania ". Która wersja oprogramowania?
Kiedy odznaczę pole " typ wyświetlania ", skutecznie usuwa rodzaj gwintu, ale także format i jednostkę wymiaru: " G1-1/2 " zamienia się w " 44,8 " i to nie jest to, czego chcę. Nawiasem mówiąc, gdy zaznaczam pole, zostaje mi wymiar " 44,8 " bez rodzaju gwintu, więc tak naprawdę to moje parametry nie mogą odpowiadać parametrom twórcy części.
Na 3D wyświetla tylko rzeczywistą średnicę funkcji, o ile mi wiadomo. Tylko na mapie wyświetla właściwe informacje (widoczne w powiązanym polu tekstowym). Nie wydaje mi się, żeby były jakieś konkrety związane z konfiguracją stacji roboczej, ale dobrze zobaczyć może po stronie pliku, który zarządza standardem ISO (zajrzyj do ustawień Toolboxa, które zarządzają wyświetlaniem wątków)
Rzeczywiście, to dziwne. Robi to również ze mną w nowym utworze. Może to być więc format tego tekstu, który musi zostać zmieniony, ale nadal musisz wiedzieć, gdzie on jest.
Przyjrzałem się trochę parametrom toolboxa ale mam wrażenie, że dotyczy to tylko otworów a nie gwintów. Chyba, że trafię w złe miejsce. Nie znam się na tym zbyt wiele
Prawidłowe dla Toolbox, służy tylko do pomocy w wierceniu. Jeśli chodzi o formatowanie tekstów, myślę, że znajduje się on w plikach Calloutformat, które znajdują się w folderze C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\french Nic pewnego, jeśli problem będzie się powtarzał, należy skontaktować się z infolinią. Za rok 2023 akta są datowane na 09.10.2023 r
W końcu znalazłem wracając do ustawień domyślnych: lokalizacja pliku określającego format symbolu do wiercenia nie pasowała do niczego (błąd w adresie: " SOLIDWORKS " zamiast " SOLIDWORKS Corp "). W rezultacie tekst jest wyświetlany w funkcji 3D, a wymiar ostatecznie odpowiada w 2D.
Dziękujemy wszystkim za opinie i życzymy miłego weekendu