Wycena wyznaczania trasy Solidworks

Witam, właśnie przełączyłem się na wersję 2015 Solidworks. Pracuję z modułem trasowania od kilku lat i po tej aktualizacji mogliśmy zwymiarować rury z elementami na zewnątrz rury, czego już nie mogę zrobić, czy ktoś miałby możliwość trochę mnie oświecić.

Z góry dziękuję, serdecznie, Besnier jB

Witam

Możemy spróbować tego: 

Zadanie to można zrealizować na dwa różne sposoby. 

1) za pomocą opcji "Inteligentne wymiary" poprzez wybór geometrii zewnętrznej i szkicu 3D rury. 
2) za pomocą relacji szkicu 'Trasa wzdłuż' dostępnej w menedżerze właściwości PropertyManager dla szkicu trasy 3D. Pojawia się po wybraniu geometrii zewnętrznej i samego segmentu szkicu za pomocą Ctrl lub Shift.

Opcja wyznaczania trasy "użyj wymiaru linii środkowej" musi być najpierw wyłączona. 

wróć do poprzedniej wersji SW 2015 nie jest jeszcze najbardziej stabilny

z tego, co słyszą moje uszy

i kilku znajomych, którzy są lub byli na nim

lub zadzwoń do sprzedawcy, aby zapytać go, gdzie jest problem

@+ ;-))

Powrót do 2014 roku jest skomplikowany, całe biuro projektowe przestawiło się na 2015 i wszystkie moje pliki w toku zostały przekonwertowane w 2015 roku, to nawet nie jest skomplikowane, to niemożliwe. Dziękuję za answer.pl ale to mi niewiele pomaga, zamierzam jeszcze trochę pokombinować, a jeśli nie, to spróbować dodzwonić się na infolinię...

1 polubienie

Czy opcja "Użyj neutralnego wymiaru linii" nie jest zaznaczona?

Wydaje mi się, że wymiarowanie odbywa się zawsze za pomocą szkicu 3D 

Szkic ten można zwymiarować za pomocą środowiska 

a ten szkic 3D jest neutralnym włóknem twojego routingu

@+ ;-))

Nie zawsze nic mi się nie odznaczyło ale nic lepszego...

Wcześniej mogłem używać neutralnego światłowodu w zależności od środowiska, ale od czasu aktualizacji już nie mogę.

1 polubienie

Odnośnik zewnętrzny, odznacz Nie twórz odniesień zewnętrznych.

I proszę bardzo, działa :)