Witam
Właśnie zaprojektowałem części na SW, ale chciałbym wiedzieć, czy podałem wszystkie niezbędne wymiary, aby móc to zrobić. Obraz znajduje się w załączeniu.
Z góry dziękuję za pomoc.
Witam
Właśnie zaprojektowałem części na SW, ale chciałbym wiedzieć, czy podałem wszystkie niezbędne wymiary, aby móc to zrobić. Obraz znajduje się w załączeniu.
Z góry dziękuję za pomoc.
Dla mnie brakuje Ci wymiarów, jeśli chodzi o wysokości Twoich elementów pośrednich... Pytanie jest jednak nieco odważne lol. Zamierzam zapytać, czy mogliby wykonać moją pracę, skoro już przy tym jesteśmy. :p
Twoja część, którą zrobiłeś w 3D
więc zaimportuj wymiary modelu
Następnie w razie potrzeby usuwasz duplikaty
@+ ;-)
W najgorszym przypadku przeoczenie zdarza się każdemu! Twój podwykonawca zadzwoni do Ciebie, aby odzyskać brakujące żeberka.
w przeciwnym razie dołączasz oczyszczalnię ścieków do swojego posła do PE
Dziękuję Nicolas, też tak myślałem!!
"Pytanie i tak jest trochę odważne lol. Zamierzam zapytać, czy mogliby wykonać moją pracę, skoro już przy tym jesteśmy. :p"
Mam niezły ubaw!!! Przepraszam, to prawda, że w dzisiejszych czasach pod względem pewności siebie poważnie spadła !!
Dziękuję Gt, dobry pomysł, nie myślałem o tym!!
Tak, masz rację , Thomas!!
Dziękuję!
To prawda, że zdarza się to po zapomnianej stronie
ale o ile to możliwe, aby uniknąć MAX-a, sprawia, że czuje się źle
Oznaczałoby to, że plan nie został zweryfikowany???????????? niezbyt profesjonalnie
Importując wymiary modelu masz pewność, że o niczym nie zapomnisz
jesli oczywiscie masz wszystko w swoim 3D
@+ ;-)
Zgadzam się z tobą gt22!!
Chciałem tylko zbagatelizować problem!
W przeciwnym razie, w wartościach bezwzględnych, musisz nauczyć się oceniać i samodzielnie sprawdzać.
Zacznij od prostych części, a następnie bardziej złożonych. Staje się to nawykiem. Jeśli chodzi o pojęcie wymiarów funkcjonalnych.
Dobrą praktyką jest przerabianie swojego dzieła tylko z własnym rysunkiem
Bez użycia reguły, tylko wymiar planu.
Tam możemy dostrzec jego własne zapomnienie
Cze wszystkim
Moja osobista technika polega na podkreślaniu po kolei geometrii i wymiarów z nią związanych.
Sekret polega na tym, aby wybrać dwie poziome i pionowe geometrie odniesienia i sprawdzić, czy nawet pośrednio wszystkie wymiary pozwalają na ustawienie geometrii w stosunku do odniesień.
Nieomylna technika, niezależnie od złożoności utworu! Dzięki temu możliwe jest nawet wykrycie nadmiaru wybrzeży!
Do widzenia
Cyrille
Jeszcze raz dziękuję za pomoc, wiele się nauczyłem!!
Jeszcze raz dziękuję za pomoc, wiele się nauczyłem!!