Pełne cytaty?

Witam

Właśnie zaprojektowałem części na SW, ale chciałbym wiedzieć, czy podałem wszystkie niezbędne wymiary, aby móc to zrobić. Obraz znajduje się w załączeniu.

Z góry dziękuję za pomoc.

Dla mnie brakuje Ci wymiarów, jeśli chodzi o wysokości Twoich elementów pośrednich... Pytanie jest jednak nieco odważne lol. Zamierzam zapytać, czy mogliby wykonać moją pracę, skoro już przy tym jesteśmy. :p

7 polubień

Twoja część, którą zrobiłeś w 3D

więc zaimportuj wymiary modelu

Następnie w razie potrzeby usuwasz duplikaty

@+ ;-)

2 polubienia

W najgorszym przypadku przeoczenie zdarza się każdemu! Twój podwykonawca zadzwoni do Ciebie, aby odzyskać brakujące żeberka.

w przeciwnym razie dołączasz oczyszczalnię ścieków do swojego posła do PE

5 polubień

Dziękuję Nicolas, też tak myślałem!!

"Pytanie i tak jest trochę odważne lol. Zamierzam zapytać, czy mogliby wykonać moją pracę, skoro już przy tym jesteśmy. :p"

Mam niezły ubaw!!! Przepraszam, to prawda, że w dzisiejszych czasach pod względem pewności siebie poważnie spadła !!

Dziękuję Gt, dobry pomysł, nie myślałem o tym!!

1 polubienie

Tak, masz rację , Thomas!!

Dziękuję!

To prawda, że zdarza się to po zapomnianej stronie

ale o ile to możliwe, aby uniknąć MAX-a, sprawia, że czuje się źle

Oznaczałoby to, że plan nie został zweryfikowany???????????? niezbyt profesjonalnie

Importując wymiary modelu masz pewność, że o niczym nie zapomnisz

jesli oczywiscie masz wszystko w swoim 3D

@+ ;-)

5 polubień

Zgadzam się z tobą gt22!!

Chciałem tylko zbagatelizować problem!

5 polubień

W przeciwnym razie, w wartościach bezwzględnych, musisz nauczyć się oceniać i samodzielnie sprawdzać.

Zacznij od prostych części, a następnie bardziej złożonych. Staje się to nawykiem. Jeśli chodzi o pojęcie wymiarów funkcjonalnych.

Dobrą praktyką jest przerabianie swojego dzieła tylko z własnym rysunkiem

Bez użycia reguły, tylko wymiar planu.

Tam możemy dostrzec jego własne zapomnienie

5 polubień

Cze wszystkim

Moja osobista technika polega na podkreślaniu po kolei geometrii i wymiarów z nią związanych.
Sekret polega na tym, aby wybrać dwie poziome i pionowe geometrie odniesienia i sprawdzić, czy nawet pośrednio wszystkie wymiary pozwalają na ustawienie geometrii w stosunku do odniesień.

Nieomylna technika, niezależnie od złożoności utworu! Dzięki temu możliwe jest nawet wykrycie nadmiaru wybrzeży!

Do widzenia

Cyrille

3 polubienia

Jeszcze raz dziękuję za pomoc, wiele się nauczyłem!!

Jeszcze raz dziękuję za pomoc, wiele się nauczyłem!!