Klasyfikacja CATIA V5

Witam

Posiadam ocenę na CATIA V5R18, na której chcę (raczej mój klient tego chce, ale osobiście obecny stan rzeczy mi odpowiada) innej precyzji między nominalną a tolerancyjną. Chcę nominalnej oceny 5,95 i tolerancji +0,2/-0,3. Ale nie mogę, czy to możliwe? Jeśli tak, to w jaki sposób? Jeśli nie... no szkoda

Pozdrowienia

cote.jpg
3 polubienia

Cześć @ Samuel

Spójrz na ten link

http://www.iutalencon.unicaen.fr/enseignants/sfournier/Intranet%5CInitiation%20Catia%5C3%20MISE%20en%20plan%20sous%20CATIA%20V5.pdf

@+ ;-)

1 polubienie

BJR,

Szukałem już bez rezultatu. Mnie też interesuje odpowiedź na to pytanie

Klasa A+

Witam

Czy Twój klient zaakceptowałby ocenę 5.9 +0.25/-0.25

Nie rozwiązuje to problemu, ale pozwala go obejść.

W przeciwnym razie trochę blanco na zerach. ;)

S.B

Wybierasz wymiar i klikasz prawym przyciskiem myszy, a następnie wybierasz zakładkę właściwości i tolerancję

Masz listę rozwijaną typu tolerancji

wybrał drugi, przy czym pierwszy był bez tolerancji

Następnie masz dwie komórki wejściowe dla maksymalnej i minimalnej tolerancji, które mogą się różnić

W Twoim przypadku +0,2 dla pierwszego wpisanego i -0,3 dla drugiego.

Uważaj na wpis z klawiaturą numeryczną, nie zajmuje kropki, musisz wziąć przecinek.

capture.docx
3 polubienia

Witam

Osobiście nie mam żadnych problemów. Ustawiasz wymiar, a następnie klikasz prawym przyciskiem myszy właściwości wymiaru =>. W zakładce tolerancja wybierasz format tolerancji z listy "wartość główna" (tutaj TOL_NUM2). Następnie wystarczy wprowadzić wartości z żądaną precyzją. Zobacz załączony widok.

Też zrobiłem test, można mieć nawet inną precyzję w + i -(np. +0,25/-0,3).

EDIT: Pospieszę się następnym razem...

tolerance.jpg
1 polubienie

Cze wszystkim

Jeszcze prostsze 0,2 / -0,3 w prawym polu^^

cote_catia.png
1 polubienie