Mam element, który dość często wstawiam do moich zespołów. Różni się tylko długością tego kawałka. Chciałbym wiedzieć, czy jest możliwe, kiedy chcę włożyć mój kawałek, że mogę zmienić tylko wymiar długości.
Na przykład na załączonym zrzucie ekranu chcę, aby moja ocena 6000 była konfigurowalna.
Witaj Nico_MPLS_28, Tak, jest to możliwe, ale radzę zrobić konfiguracje, które pozwolą na ich rozróżnienie w składach. Proszę bardzo, jutro podam więcej szczegółów ... @+. AR.
Jedynym sposobem, aby móc zmienić ocenę 600 bez uprzedniego tworzenia konfiguracji, jest wykonanie komponentu wirtualnego. Z drugiej strony nie ma możliwości zaplanowania komponentu wirtualnego.
Aby to zrobić, wstaw część, kliknij prawym przyciskiem myszy komponent, następnie ustaw go jako wirtualny i na koniec zmień wymiar 600 na żądaną wartość. W razie potrzeby wstawienie go ponownie i uczynienie nowego komponentu wirtualnym jest możliwe z innym wymiarem niż 1.
Minusem jest to, że dla wszystkich nowych wartości zostanie utworzona nowa konfiguracja... Zaletą jest to, że nie będziesz musiał od razu tworzyć wszystkich konfiguracji, jakie można sobie wyobrazić (możesz ustawić limity tej oceny lub pozostawić ją dowolną...) Nowa odległość będzie wymagana za każdym razem, gdy wstawiany jest nowy zespół, ale po tym czasie pozostaje dostępna.
Mam też ten problem co do długości profilowanego aluminium. Zawsze zmuszony do tworzenia nowych konfiguracji przy najmniejszej zmianie... To samo tyczy się średnic kulek, ale są one już nieco bardziej standardowe, co i tak jest znacznie mniejszą konfiguracją niż w przypadku profilu, którego długość jest unikalna dla każdego projektu...
Ze swojej strony @sylk jak wspomniano dla profilu zakupionego w sklepie do długości systematycznie biorę kawałek sklepu w bibliotece, który czynię wirtualnym. Osobiście uważam, że jest to najłatwiejsze do zarządzania w przypadku moich kolegów.
Tak , @Sylk ale to jedyny sposób, aby nie wygenerować pomieszczenia ze 100 konfiguracjami i niemożliwego do otwarcia ze względu na jego ciężkość. Jedynym ograniczeniem jest to, że nie ma możliwości utworzenia posła do Parlamentu Europejskiego z wirtualnego pokoju. Z drugiej strony możliwe jest umieszczenie go w zespole i zrobienie z niego planu.