Cze wszystkim
Widziałem już odpowiedzi na ten temat, ale w moim przypadku nie mogę tego zrobić.
Tutaj muszę wysłać laserowo wycięty plan z liniami fałd narysowanymi w skrócie.
Ale moje zmarszczki się nie pojawiają, próbowałem już różnych manipulacji, ale nic.
Mam obraz, który mnie wspiera.
Na tym zdjęciu nie widzę linii szkicu.
sans_titre.png
1 polubienie
Witam
Ponownie aktywuj zdezaktywowany złożony i skorzystaj z funkcji rozłożenia. Powinno się udać.
http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/c_flattening_SM_bodies.htm
2 polubienia
Witam, musisz przejrzeć rysunek, aby utworzyć stan rozwinięty (zaznaczając "stan rozłożony")
a nie za pomocą funkcji rozłożonej. A co z właściwością widoku rozłożonego? Musisz zaznaczyć "pokaż adnotacje składane"
1 polubienie
@MAGNIN. P
Twoja metoda działa, ale nie do końca, zrobiłem "pokaż adnotacje składane", ale znajduję się z grubymi liniami pogrubionymi.
@ac Kobra 427
Twoja metoda działa bardzo dobrze w 3D, ale kiedy jestem na moim rysunku, wszystko jest rozłożone bez moich adnotacji składania.
Ale już nie jest tak źle jak dla mnie, dziękuję za odpowiedzi:)
Spróbuj wyświetlić szkice w MEP.
Witam
problem wynika z 3D w stanie rozłożonym, nie scaliłeś twarzy, możesz zobaczyć na swoim zdjęciu, możesz zobaczyć linie zagięcia.
Zobacz załączony dokument
Niech Moc będzie z wami.
obi_wan.docx
2 polubienia
Witam
Przepraszam, że poświęcam czas na odpowiedź na pytanie, które znasz... :D
W każdym razie OBI WAN, dziękuję, to rozwiązało mój problem, czego nie rozumiem, to nie pamiętam, żebym tego dotknął...
Kiedy robię złożoną blachę, wszystko jest wyświetlane niquel, a następnie ...
Ale w każdym razie dziękuję za pomoc.