Solidworks 2016 Szkic i widoczność Wymiar zgięcia

Cze wszystkim

Widziałem już odpowiedzi na ten temat, ale w moim przypadku nie mogę tego zrobić.

Tutaj muszę wysłać laserowo wycięty plan z liniami fałd narysowanymi w skrócie.

Ale moje zmarszczki się nie pojawiają, próbowałem już różnych manipulacji, ale nic.

Mam obraz, który mnie wspiera.

Na tym zdjęciu nie widzę linii szkicu.

sans_titre.png
1 polubienie

Witam

Ponownie aktywuj zdezaktywowany złożony i skorzystaj z funkcji rozłożenia. Powinno się udać.

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/c_flattening_SM_bodies.htm

2 polubienia

Witam, musisz przejrzeć rysunek, aby utworzyć stan rozwinięty (zaznaczając "stan rozłożony")

a nie za pomocą funkcji rozłożonej. A co z właściwością widoku rozłożonego? Musisz zaznaczyć "pokaż adnotacje składane"

1 polubienie

@MAGNIN. P

Twoja metoda działa, ale nie do końca, zrobiłem "pokaż adnotacje składane", ale znajduję się z grubymi liniami pogrubionymi.

@ac Kobra 427 

Twoja metoda działa bardzo dobrze w 3D, ale kiedy jestem na moim rysunku, wszystko jest rozłożone bez moich adnotacji składania.

Ale już nie jest tak źle jak dla mnie, dziękuję za odpowiedzi:) 

Spróbuj wyświetlić szkice w MEP.

Witam

problem wynika z 3D w stanie rozłożonym, nie scaliłeś twarzy, możesz zobaczyć na swoim zdjęciu, możesz zobaczyć linie zagięcia.

Zobacz załączony dokument

Niech Moc będzie z wami.

obi_wan.docx
2 polubienia

Witam

Przepraszam, że poświęcam czas na odpowiedź na pytanie, które znasz... :D

W każdym razie OBI WAN, dziękuję, to rozwiązało mój problem, czego nie rozumiem, to nie pamiętam, żebym tego dotknął...

Kiedy robię złożoną blachę, wszystko jest wyświetlane niquel, a następnie ...

Ale w każdym razie dziękuję za pomoc.