Ocena splajnu

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy masz metodę na bok splajnu...

Otrzymałem więc stopień  o "artystycznym" kształcie, który przerobiłem i muszę zintegrować tę krzywą z jednym z moich elementów. 

Odtworzyłem szkic przez nałożenie (i skopiuj wklej), ale jak go zacytować i wysłać do operatora????

Witam

We współrzędnych (X,Y,Z) w punktach pośrednich, które odpowiadają zmianom kierunku

1 polubienie

Witam

Szkic można zwymiarować za pomocą narzędzia "Całkowicie wiążący szkic", dostępnego na pasku rozwijanym szkicu lub w narzędziu do wymiarowania >> "Całkowicie zwiąż szkic" (patrz OBRAZ)

Cdt

Joss

contraindrespline.png

Alternatywnie możesz również przejść do Narzędzia > Narzędzia splajnu,

Masz menu, które pozwala wyświetlić inne informacje z twojego splajnu, co może ułatwić zdobywanie punktów!

Obraz CF

outilspline.png

To do rysunku.

@ Joss w moim szkicu jest dobry, jest ograniczony (odkryłem tę magiczną funkcję jakiś czas temu lol)

@Tomalan to pewnie tyle, ale nigdy tego nie robiłem

Jest to ocena porządkowa

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Ordinate_Dimensions.htm?id=9fd419bb9f6745cd8447bd04f4d16e21

2 polubienia

Witam

jeśli musisz obrobić formę artystyczną, zostanie to wykonane w CN. Prostym i skutecznym rozwiązaniem jest wskazanie, że obróbka będzie musiała zostać wykonana zgodnie z plikiem cyfrowym (na przykład skalą DXF 1), który dołączysz do swojego planu.

Na MEP możesz umieścić kilka wymiarów, aby Twój operator miał pierwsze pojęcie.

3 polubienia

Tak, całkowicie zgadzam się z Chamade. Kiedy jest to zbyt skomplikowane, nie męczą mnie wymiary, DXF i presto!

1 polubienie