Wymiarowanie kostki wizualizacji

Witam, po utworzeniu kostki wizualizacji w 3D możesz sprawić, że pojawi się ona wraz ze szkicami na rysunku, ale nie mogę jej ocenić.

Ktoś wie jak to zrobić? To, co mnie interesuje, to rzut izometryczny do wymiarowania sześcianu surowca przed obróbką.

Dziękuję.

Witam

Z boku kostka do wizualizacji 3d nie jest do tej pory możliwa jestem w wersji sp4 z 2018 roku, też szukam tego zrobić, ale to nie działa, to tylko wizualna szkoda.

Daj mi znać, jeśli istnieje rozwiązanie.

Pozdrowienia.

Witam

Mowa o tej kostce wizualizacyjnej:

Jeśli tak, oto dla 3D:

A dla 2D:

Właśnie wyświetliłem sześcian i umieściłem swoje wymiary na liniach szkicu!!

Wersja SW 2017 SP4.

Pozdrowienia

4 polubienia

Dziękuję Roger,

Jest idealny ... @+.

Dziękuję za odpowiedzi.

Roger, udało mi się wyświetlić sześcian wizualnie w 2D, ale nie mogę wybrać krawędzi do zwymiarowania za pomocą inteligentnego wymiarowania!!

Masz pomysł?

Cdt

Witam

Zrobiłem kilka testów, (SW 2018 SP 5), na początku udało mi się bez problemu zwymiarować sześcian wizualizacji na widoku iso, ale na widokach z przodu i z góry nie dało się wybrać linii kostki wizualizacji. Następnie kliknąłem prawym przyciskiem myszy i "Przywróć widoczność szkicu" (moim zdaniem nic do zobaczenia) i tam mogłem wybrać linie kostki wizualizacji. Z drugiej strony, wykonałem ten sam manewr na innym widoku i to nie zadziałało.

Wniosek: Wymiarowanie kostki wizualizacji nie jest jeszcze opracowane w oprogramowaniu!! Do przetestowania w przyszłych wersjach dla tych, którzy mają szczęście (lub mają środki), aby móc z niego korzystać.

1 polubienie

Witam

Przepraszam, nie wiem skąd może wynikać problem, mogę źle obsłużyć 3D i 2D mojej przykładowej części, pokazać lub ukryć, a następnie ponownie wyświetlić kostkę wizualizacji, dla mnie działa to cały czas bez żadnego problemu.

Pozdrowienia

1 polubienie

Właściwie Rim-b, przywróciłem widoczność szkicu i mogę ponownie wybrać sześcian!

FYI Jestem w SW2018 SP5.

Rzeczywiście, istnieje problem ze stabilnością tej funkcji...

W każdym razie dziękuję.

Witam

To dziwne, bo mam 2016 rok i nie mam żadnych problemów.

1 polubienie