Ocenianie części według formularza

Witam wszystkich,

Czy uważasz, że możliwe jest oszacowanie części poprzez wypełnienie pól formularza?
Mam część blaszaną, która często się pojawia, ale nigdy nie ma 2 razy tego samego wymiaru. Nie zamierzam tworzyć konfiguracji ani rodziny części, inaczej nie skończę.
Zastanawiałem się, czy w jakikolwiek sposób byłoby możliwe w standardzie SW 2019, bez dodatków , majstrowanie przy formularzu, w którym wystarczyłoby wpisać żądane wymiary. Do tych kursów musisz dodać dziesięciny gry, które zmieniają się w zależności od tego, co znajduje się obok tego elementu. (tak, wiem, że to skomplikowane) i to automatycznie.
Obecnie bierzemy wymiary, gdzie blacha znajdzie się na montażu, patrzymy na to, która rzecz idzie obok niej i odpowiednio dodajemy prześwity... bardzo chi.... t!!
to kilka razy przez montaż....
Żeby to wszystko uprościć szukam sposobu, doskonałej formy, ale jak to wyświetlić w 3D?, a poza tym nie znam się na programowaniu....

Czy ja śnię, czy to jest możliwe?
Ktoś tutaj korzysta z takiego systemu?

Klasa A+

Hubert

Witam 

Czy mógłbyś wrzucić monetę o wymiarach, w których chcesz latać?

P.S. Jestem pod 2016 rokiem. Lub sitodruk z pokojem i jego bokami, aby zorientować się.

1 polubienie

Dobry wieczór

Oto zrzut ekranu z widokiem z góry. Szanse, że to się zmienią, wynoszą 2 na poziomie 83,4 (teraz wszystkie wynoszą 83,4, ponieważ jest to minimum z możliwych). W zależności od tego, czy po każdej stronie są kontrpasy, czy nie, to nie jest ta sama gra, więc nie ta sama wartość, którą można dodać do kursu 83,4

CDLT powiedział:

Hubert

capture.png

Sprawdź, czy to jest to, co chcesz mieć. Musisz przejść do niestandardowych właściwości, aby zmienić wymiary, a jeśli dwukrotnie klikniesz szkic, zobaczysz, czemu odpowiadają litery. Ukończony w 2016 roku. Problem polega na tym, że jeśli zmienisz jedną część w złożeniu, inne pójdą w ślad za tobą, jeśli nie potwierdzisz lub nie zmienisz nazwy części na inną nazwę.

teste__ac_cobra_427.sldprt
2 polubienia

Witam

Dzięki za plik

Rzeczywiście, nie sądziłem, że to dobra baza, teraz do mnie należy stworzenie równań tak, aby gry dodawały się do wymiaru mierzonego w montażu.

Na przykład ocena A = ocena A +0,5 + 1,2 (na przykład)

Dziękuję za pomoc

Klasa A+

Hubert

Witam, spójrz na DriveWorksXpress, jest całkowicie darmowy i robi dokładnie to, czego szukasz!

Zaznaczam, że nie chciałeś korzystać z dodatków, ale jeśli może to uchronić Cię przed ponownym wynalezieniem koła!

Witam

Tak, mam driveworks xpress, ale o dziwo nie mam go na moim komputerze, myślałem, że jest dostarczany z wersją "pro" p SW.... Nie chodzi o to, że nie chcę korzystać z dodatków absolutnie, ale nie będziemy mieli budżetu na zakup rozszerzenia, które byłoby tylko "komfortem".

Patrzę na Diveworks Xpress

dziękuję za pomoc
Wesołych Świąt

Hubert

Nie martw się, po prostu włącz go:
https://www.visiativ-industry.fr/activer-automatisation-de-conception-solidworks/