Cze wszystkim
Od jakiegoś czasu mam problem, kiedy eksportuję rysunek SW do DWG, boki DWG zmieniają wartość, gdy na niego klikam (dość dziwny błąd...)
To samo dotyczy bloków, których używam: są one całkowicie nie na miejscu w MEP.
Czy masz jakieś pojęcie o problemie?
Dziękuję i do zobaczenia wkrótce
system
7 Czerwiec 2013 13:16
2
Witam
Dziwny... Czy nie byłoby to czasem problemem z projekcjami wizji?
system
7 Czerwiec 2013 13:43
4
Cóż, na przykład, że widok nie jest rzutowany na płaszczyznę, ale jest lekko przesunięty (lekkie ISO)
W tym przypadku 2D ponownie oblicza wybrzeże do prawdziwego rzutowanego wymiaru...
W przeciwnym razie nie bardzo rozumiem, dlaczego przeliczona wartość w 2D miałaby się zmienić...
Gdybyś miał dołączyć prosty element (kwadrat) i jego rysunek, moglibyśmy przyjrzeć się temu bardziej szczegółowo.
Nie, jestem "płaski".
Postaram się to zrobić za pomocą bardzo podstawowego elementu, ponieważ nie mogę przekazać tego planu.
system
7 Czerwiec 2013 15:00
6
Cze wszystkim
Jednym ze sposobów byłoby odznaczenie opcji "Zmniejsz lokalizację podczas usuwania lub modyfikowania wymiarów" w Narzędziu / Opcji / Rysunku
pascal
7 Czerwiec 2013 15:06
7
Za pomocą czego otwierasz plik DWG?
Witam ponownie wszystkich: Mógłbym odpowiedzieć w przyszłym tygodniu (problem z SW Pro).
Dziękuję Wam wszystkim
Witam
albo twój rysunek nie jest aktualny w odniesieniu do 3D ==> musisz zapisać MEP po jego odwołaniu (PRT lub ASM) i zrobić DWG po (nawet polecam DXF zamiast DWG)
lub pochodzi z oprogramowania, które łączy plik DWG
oczywiście nie wymuszając wartości wymiarów w oprogramowaniu, ponieważ oprogramowanie odczytujące DWG (na przykład AutoCAD) ma tendencję do ponownego wyświetlania rzeczywistych wartości wymiarów po ich wybraniu