Zmiana wybrzeży na SW

Cze wszystkim

Od jakiegoś czasu mam problem, kiedy eksportuję rysunek SW do DWG, boki DWG zmieniają wartość, gdy na niego klikam (dość dziwny błąd...)

To samo dotyczy bloków, których używam: są one całkowicie nie na miejscu w MEP.

Czy masz jakieś pojęcie o problemie?

Dziękuję i do zobaczenia wkrótce 

Witam

Dziwny... Czy nie byłoby to czasem problemem z projekcjami wizji?

Co to oznacza?

Cóż, na przykład, że widok nie jest rzutowany na płaszczyznę, ale jest lekko przesunięty (lekkie ISO)

W tym przypadku 2D ponownie oblicza wybrzeże do prawdziwego rzutowanego wymiaru...

W przeciwnym razie nie bardzo rozumiem, dlaczego przeliczona wartość w 2D miałaby się zmienić...

Gdybyś miał dołączyć prosty element (kwadrat) i jego rysunek, moglibyśmy przyjrzeć się temu bardziej szczegółowo.

Nie, jestem "płaski".

Postaram się to zrobić za pomocą bardzo podstawowego elementu, ponieważ nie mogę przekazać tego planu.

Cze wszystkim

Jednym ze sposobów byłoby odznaczenie opcji "Zmniejsz lokalizację podczas usuwania lub modyfikowania wymiarów" w Narzędziu / Opcji / Rysunku

Za pomocą czego otwierasz plik DWG?

Witam ponownie wszystkich: Mógłbym odpowiedzieć w przyszłym tygodniu (problem z SW Pro).

Dziękuję Wam wszystkim

Witam

albo twój rysunek nie jest aktualny w odniesieniu do 3D ==> musisz zapisać MEP po jego odwołaniu (PRT lub ASM) i zrobić DWG po (nawet polecam DXF zamiast DWG)

lub pochodzi z oprogramowania, które łączy plik DWG

oczywiście nie wymuszając wartości wymiarów w oprogramowaniu, ponieważ oprogramowanie odczytujące DWG (na przykład AutoCAD) ma tendencję do ponownego wyświetlania rzeczywistych wartości wymiarów po ich wybraniu