Wymiary utworzone na rysunku Solidworks

Witam

Potrzebowałbym Twojej porady, aby rozróżnić wymiary utworzone na rysunkach Solidworks.

W zależności od projektu modelu lub błędu nie ma możliwości zaimportowania wymiarów i jesteśmy zmuszeni do ich tworzenia na rysunku.

Dlatego chcę znaleźć prosty sposób, gdy tworzę wymiar lub kilka na rysunkach, aby odróżnić je od wymiarów kontrolowanych lub niekontrolowanych

Ponieważ problem polega na tym, że jeśli modyfikuję mój model po modyfikacji, chcę wiedzieć, jaki jest wpływ na moje wymiary utworzone na rysunkach i łatwo je zlokalizować.

Dziękuję

Zobacz ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/outil-de-cotation-dans-les-mises-en-plan

@+ ;-)

Można je rozróżnić, zmieniając kolory wymiarów.

Narzędzia/Opcje/Kolory:

Adnotacje, importowane (pilotujące): na przykład w kolorze czarnym

Adnotacje, nieimportowane (kontrolowane): na przykład w kolorze średnio szarym

W rezultacie Twoje wymiary z 3D będą czarne, a wymiary umieszczone ręcznie w 2D będą szare.

Kolory są zależne od każdego. Podany przykład jest tym, czego używam.

6 polubień

Możesz także utworzyć 2 różne warstwy dla typów boków i przypisać do każdej z nich określony kolor.

Ale to jest cięższe niż rozwiązanie benoit.jeśli myślę, że ponieważ nie powinieneś robić złej kopii podczas pracy w europosłu.

2 polubienia

Wydaje mi się, że oprogramowanie jest skonfigurowane tak, jak wskazuje benoit.lf.

Aby łatwo go skonfigurować, wystarczy utworzyć niestandardowy standard, który zastosujesz do swoich starych rysunków (jeśli chcesz, aby ewoluowały)

Do tego jest to możliwe @Pascal! Stąd rozsądny dobór kolorów...

ok, dziękuję wszystkim

Tak, kolor to bardzo skuteczny sposób na rozróżnienie wymiarów niesterowanych.

Nie rozróżnia jednak wymiarów niesterowanych utworzonych w części i wymiarów utworzonych na rysunku, które nie występują w części.

A +

Masz rację, to nie robi różnicy między szansami 3D a tymi 2D.

Czy skoro jest to kontrolowane kursy, to naprawdę problem?

W przeciwnym razie musisz zwymiarować swoje 3D, umieszczając wszystkie potrzebne wymiary na mapie.

(mam nadzieję, że wszystkie one będą mogły zostać wykorzystane w PE)

Miałem okazję zobaczyć film na Youtube, który może Cię zainteresować:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xLSMNfWVD7M#sthash.uyFORyzA.dpuf

Miłego czytania:)