Witam
Od czasu instalacji solidworks w wersji 2019 nie mogę umieścić wymiaru na szkicu. Menu wygląda dobrze, ale ocena się nie pojawia.
Czy masz pojęcie o problemie???
CDT
Witam
Od czasu instalacji solidworks w wersji 2019 nie mogę umieścić wymiaru na szkicu. Menu wygląda dobrze, ale ocena się nie pojawia.
Czy masz pojęcie o problemie???
CDT
Witam
Koledzy na forum powiedzą, że się gadam ale trzeba pamiętać, że jak zmienia się wersję to SW wrzuca mu te preferencje (ustawienia fabryczne jak mówią).
Jeśli chcesz znaleźć całe środowisko, a zwłaszcza ten typ ustawienia, zawsze powinieneś zapisać plik swsetting xxxxx. SLD Reg przed wyższą oceną.
I aktywuj go ponownie po podwyższeniu oceny.
Więc albo używasz danego pliku, albo musisz przejść do ustawień z górnego banera
==> Narzędzia==> opcje ==> szkice , a także "relacja przyciągania"
Lub ogólnie ==> użyj domyślnego symbolu dziesiętnego.
Ponieważ jest prawdopodobne, że właściwości dokumentu zostały wtedy nadpisane
==> własność dokumentu ==> cytatów
Pozdrowienia
Zozo_mp bredzi, ale ma rację, przypominając, że musisz zrobić kopię zapasową ustawień, często pozwala to wydostać się z bałaganu poprzez prostą ich ponowną instalację!!
Pozdrowienia
Witam
Czy opcja "pokaż wymiary szkicu" jest włączona? (patrz załączone zdjęcie)
Witam
@d.Roger, więc powiedziałbym, że nie, dla przejścia z jednej wersji na drugą , miałem właśnie duży problem. Ponieważ z jednej wersji na drugą oprogramowanie nie zawsze przechowuje te same pliki w tym samym folderze. Zapłaciłem za to cenę. Więc bądź ostrożny.
jeden z przykładów, nie zauważam już znaku Ø na moich rysunkach, ponieważ folder notatek zmienił miejsce podczas zmiany wersji.
Niech Moc będzie z wami.