Wymiary w rzucie izometrycznym

Witam

Chciałbym pokazać widok izometryczny ze wszystkimi ważnymi żebrami.

Próbowałem ręcznie, ale żeberka nie zawsze pasują we właściwym miejscu i czasami nie da się ich użebrować.

Przeszedłem też przez "Obiekty modelu", ale Sw mówi mi, że nie może umieścić wymiarów, ponieważ widok nie jest równoległy.

Czy masz rozwiązanie tego problemu?

Z góry dziękuję =)

Jeśli postawisz punkty, czy on da ci prawdziwe szanse?

1 polubienie

Witam

Zmiana właściwości widoku z "rzutowanego" na "prawdziwy" nie rozwiązuje problemu?

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Dimension_Type.htm

Edycja: jeśli to możliwe, faworyzuj wierzchołki cytatu.

1 polubienie

Załączam kawałek, abyście mogli trochę zobaczyć.

Udaje mi się włożyć kilka żeberek, ale nie wszystkie....

Na przykład chciałbym podać całkowitą szerokość, długość, żebro zakraplacza, żebra powrotów, kąt nachylenia.

rep_61-62.sldprt

Powinienem zaznaczyć, że jest to część blaszana, więc nie zawsze mam ostre krawędzie...

W pliku ISO nie martw się, wybierając oddzielne punkty

capture_cote_iso.jpg

tak, daje wymiary przecinków, które nie są zbyt przydatne

Cóż, nie jest to najwyższa klasa, ale myślę, że Gerald jest na dobrej drodze... Musisz umieścić punkty przecięcia, to najlepsza rzecz, jaką możesz zrobić.

Szkoda, że Sw nie może zaimportować żeber, tak jak w innych widokach... :/

Nie zależy mi na żeberkach, to głównie żebra są dla mnie ważne

Dzięki chłopaki!

1 polubienie

Witam

W programie Inventor kliknięcie prawym przyciskiem myszy podczas tworzenia wymiaru umożliwia utworzenie wymiarów, które są wierne modelowi podstawowemu.

Czy nie byłoby to możliwe w Solidworks?

1 polubienie

do zrobienia z automatyczną wyceną, ponieważ istnieje możliwość przeniesienia części na bok....  

Problem polega na tym, że w automacie jest coś do jedzenia i picia i staje się to niejadalne

Witam Może przechodząc przez kostkę wizualizacji Musisz stworzyć zespół spawany mechanicznie (można to zrobić jednym kliknięciem na dowolnym typie pomieszczenia), a następnie zaktualizować i stworzyć kostkę wizualizacji (która odpowiada wielkości pomieszczenia) Wtedy jest to bardzo proste dla kursów

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Mushuui, nie wszystko rozumiałem.... Czy potrafisz zilustrować swoje słowa? =)