Kolor wymiaru na rysunku

Cze wszystkim

Mam klienta, który chce niebieskie wymiary na planach. Mój problem polega na tym, że ustawione przeze mnie wymiary wydają się czarne, podczas gdy kolory są dobrze ustawione w opcjach. Jeśli wybiorę ustawiony przeze mnie wymiar (który jest więc) i chcę zmienić kolor, małe pole "domyślne" nie jest zaznaczone, jeśli je zaznaczę, wymiar pojawia się na niebiesko. To strata czasu, aby zmieniać je ręcznie (nawet jeśli możesz zmienić je wszystkie naraz).

Więc moje pytanie brzmi bardziej konkretnie, jak ustawić kolor wymiarów, które ustawiłem jako domyślny.

Jestem na SW 2016.

Dziękuję za odpowiedzi

1 polubienie

Witam

Powinieneś użyć warstw i filtrów wyboru do zarządzania kolorami, byłoby łatwiej.

4 polubienia

Dziękuję za odpowiedź,

Próbowałem już stworzyć niebieską warstwę i jak ją nałożę na wymiar to pozostaje w kolorze czarnym :/ Pewnie coś mi umknęło.

Nadal chciałbym obejść się bez warstwy, jeśli to możliwe.

2 polubienia

Witam 

Zobacz załączony dokument

Niech Moc będzie z wami.

calques_cote.docx
2 polubienia

Witam 

Muszą być one ustawione w opcjach arkusza, a nie systemu.

Musisz otworzyć menu konfiguracji wymiarów i określić kolor uderzenia dla warstwy.

4 polubienia

Witam

Teraz nie jestem przed komputerem, ale wydaje mi się, że jest ikona z rodzajem tęczy i di klikniesz na nią, musi być opcja, która wymusza kolor na...

2 polubienia

W przeciwnym razie w opcjach systemowych chcesz wybrać kolory, ale tak będzie ogólnie.

1 polubienie

Jak powiedziałem powyżej dla warstw, nie rozumiem, jak nakładać kolor.

AC Cobra 427 --> rzeczywiście przycisk "tryb wyświetlania kolorów" zmienia wymiary na niebieskie. Ale duży problem, logo na mojej stronie tytułowej, które są kształtami z jednolitym wypełnieniem w kolorze, stają się czarne, gdy wymiary idą w kolor i odwrotnie :'( (Kopię, aby dowiedzieć się, jak to wszystko działa)

Czy przypadkiem nie wybrałeś poprawnie ustawień drukowania?

a.leblanc --> Jeśli chodzi o opcje systemowe, tak, rzeczywiście to właśnie zrobiłem (i staram się to zrobić), ale jak mówię w temacie tematu, wymiary, które podaję, pojawiają się wtedy w kolorze czarnym i muszę iść i zmienić kolor i zaznaczyć pole "domyślne", które nie jest zaznaczone. Chciałbym tylko, aby to "domyślne" pole było domyślnie zaznaczone (wiele wad w tym wszystkim).

W przypadku drukowania to nie problem.

image_37.png

Inne rozwiązanie,

Kliknij prawym przyciskiem myszy w menu --> Format linii

Następnie użyj filtra kursów

I wybierz swój kolor za pomocą ikony pędzla (kolor linii)

Czy Twoja warstwa robocza jest zgodna ze standardem?

Niech Moc będzie z wami.

a.leblanc --> Tak, to jest to, co teraz robię, cóż, dokładniej, wybieram wymiar --> ctra+a --> kolor linii. Ale to to samo, co używanie filtrów. To jest to, co możesz zobaczyć w mojej poprzedniej wiadomości i to właśnie w tym narzędziu "kolor linii" chciałbym, aby "domyślne" było sprawdzane bez konieczności mojej interwencji, ponieważ problem z tą metodą polega na tym, że jest to krok ręczny, Na pewno niedrogie w kliku, ale do powtarzania przy każdej modyfikacji skutkującej dodaniem wymiarów.

Zobacz załączony dokument.

Niech moc będzie z tobą

calque_cote_2.docx

A dlaczego nie przełączyć rysunku za pomocą Autocrad 

Tam będziesz mógł obficie tworzyć warstwy

i wybierz odpowiedni kolor

@+

PS Twój klient musi mieć tylko plany autocrad

Witam!

Zamierzam przyznać sobie rację, znalazłem problem! W rzeczywistości istnieje kolor przypisany do widoków (WTF), który blokował inne kolory. Wszystkim serdecznie dziękujemy za udział:)

Do widzenia

Czy jest to specyficzne dla twoich planów, czy jest ogólne dla SW?

Gdzie jest to zdefiniowane?

Grzebię w temacie. Od wczoraj mam ten sam problem (a przecież kiedy wyjechałam na wakacje wszystko było w porządku).

Kolory żeber są ustawione na szare, a nie na domyślne. Jeśli ktoś może mi wytłumaczyć tą historię o kolorze widoków...

Witam

Sprawdź, czy Twoje wymiary znajdują się w Twojej warstwie dedykowanej dla Twojego wymiaru (jeśli taki posiadasz), jeśli nie ma ich na żadnej warstwie to wydaje mi się, że domyślnie są szare.

Pozdrowienia