Mam klienta, który chce niebieskie wymiary na planach. Mój problem polega na tym, że ustawione przeze mnie wymiary wydają się czarne, podczas gdy kolory są dobrze ustawione w opcjach. Jeśli wybiorę ustawiony przeze mnie wymiar (który jest więc) i chcę zmienić kolor, małe pole "domyślne" nie jest zaznaczone, jeśli je zaznaczę, wymiar pojawia się na niebiesko. To strata czasu, aby zmieniać je ręcznie (nawet jeśli możesz zmienić je wszystkie naraz).
Więc moje pytanie brzmi bardziej konkretnie, jak ustawić kolor wymiarów, które ustawiłem jako domyślny.
Jak powiedziałem powyżej dla warstw, nie rozumiem, jak nakładać kolor.
AC Cobra 427 --> rzeczywiście przycisk "tryb wyświetlania kolorów" zmienia wymiary na niebieskie. Ale duży problem, logo na mojej stronie tytułowej, które są kształtami z jednolitym wypełnieniem w kolorze, stają się czarne, gdy wymiary idą w kolor i odwrotnie :'( (Kopię, aby dowiedzieć się, jak to wszystko działa)
a.leblanc --> Jeśli chodzi o opcje systemowe, tak, rzeczywiście to właśnie zrobiłem (i staram się to zrobić), ale jak mówię w temacie tematu, wymiary, które podaję, pojawiają się wtedy w kolorze czarnym i muszę iść i zmienić kolor i zaznaczyć pole "domyślne", które nie jest zaznaczone. Chciałbym tylko, aby to "domyślne" pole było domyślnie zaznaczone (wiele wad w tym wszystkim).
a.leblanc --> Tak, to jest to, co teraz robię, cóż, dokładniej, wybieram wymiar --> ctra+a --> kolor linii. Ale to to samo, co używanie filtrów. To jest to, co możesz zobaczyć w mojej poprzedniej wiadomości i to właśnie w tym narzędziu "kolor linii" chciałbym, aby "domyślne" było sprawdzane bez konieczności mojej interwencji, ponieważ problem z tą metodą polega na tym, że jest to krok ręczny, Na pewno niedrogie w kliku, ale do powtarzania przy każdej modyfikacji skutkującej dodaniem wymiarów.
Zamierzam przyznać sobie rację, znalazłem problem! W rzeczywistości istnieje kolor przypisany do widoków (WTF), który blokował inne kolory. Wszystkim serdecznie dziękujemy za udział:)
Sprawdź, czy Twoje wymiary znajdują się w Twojej warstwie dedykowanej dla Twojego wymiaru (jeśli taki posiadasz), jeśli nie ma ich na żadnej warstwie to wydaje mi się, że domyślnie są szare.