Wybór koloru BOM

Witam

Po wybraniu znacznika w nomenklaturze tekst kolumny zmienia się na "żółty/pomarańczowy", który jest dla mnie nieczytelny. Czy można zmienić ten kolor?

Szukałem w opcjach systemowych / kolorystycznych i bawiłem się kombinacjami kolorów, ale żadna na liście nie odpowiada a priori...

Czy ktoś wiedziałby, jak wskazać mi drogę, czy istnieje rozwiązanie?

Dziękuję!

Witam

Może zrzut ekranu ilustrujący Twój problem?
Kiedy słyszę o żółtym/zielonym w SW, to bardziej gdy jest zepsuty link, po bokach lub adnotacjach. Nigdy nie widziany w nomenklaturze.
Należy również zachować ostrożność podczas tworzenia tabeli nomenklatury lub innej, aby uważać na warstwę aktywną i jej kolor.

1 polubienie

Witam

Rzeczywiście, będzie to bardziej wymowne:

Zaznaczam dowolną komórkę w nomenklaturze, kolumna przewodnika zmienia kolor na kolor

Jeśli odznaczę, wszystko jest ok:

Po kilku testach udaje mi się uzyskać to samo na kolumnie ilości po ręcznym wymuszeniu (edycji komórki). I rzeczywiście, kiedy odchodzisz od stołu, wszystko znów staje się czarne.
Więc dla mnie oznacza to, że automatyczne łącze zostało zerwane w taki czy inny sposób.

Nie pracuję z numerami artykułów, ale nawet jeśli zmienię numer w tabeli, bąbelki odpowiednio się zmieniają, nawet przez usunięcie lub cokolwiek innego, więc tutaj trochę wysycham.

To samo co @FUZ3D po wymuszeniu N° zmienia kolor na pomarańczowy i też nie znalazłem, jak zmienić ten kolor w opcjach. Myślę, że koloru niestety nie da się edytować, nawet jeśli rzeczywiście jest bardzo źle dobrany.

Witam;
Czy nie wygodniej jest zmienić numer bezpośrednio w dymkach niż w nomenklaturze?

lub bardziej bezpośrednio:
Video_Numero_Nomenclature

Ostrzeżenie: za pomocą tej metody możesz przypisać ten sam numer do różnych komponentów...

Pozdrowienia.

1 polubienie

@Maclane dlatego wprowadzenie zmian w tabeli jest mniej ryzykowne, o ile liczby są sortowane w kolejności rosnącej, duplikaty są wykrywane dość szybko, w przeciwieństwie do widoku.

Zobacz nowość 2023 w tym filmie na około 8mn20:

Kolor czerwony (konfigurowalny w opcjach) i możliwość przywrócenia wartości domyślnych

2 polubienia

Dziękujemy za Twoją opinię,

rzeczywiście funkcja będzie w V23 :slight_smile:

1 polubienie