Może zrzut ekranu ilustrujący Twój problem? Kiedy słyszę o żółtym/zielonym w SW, to bardziej gdy jest zepsuty link, po bokach lub adnotacjach. Nigdy nie widziany w nomenklaturze. Należy również zachować ostrożność podczas tworzenia tabeli nomenklatury lub innej, aby uważać na warstwę aktywną i jej kolor.
Po kilku testach udaje mi się uzyskać to samo na kolumnie ilości po ręcznym wymuszeniu (edycji komórki). I rzeczywiście, kiedy odchodzisz od stołu, wszystko znów staje się czarne. Więc dla mnie oznacza to, że automatyczne łącze zostało zerwane w taki czy inny sposób.
Nie pracuję z numerami artykułów, ale nawet jeśli zmienię numer w tabeli, bąbelki odpowiednio się zmieniają, nawet przez usunięcie lub cokolwiek innego, więc tutaj trochę wysycham.
To samo co @FUZ3D po wymuszeniu N° zmienia kolor na pomarańczowy i też nie znalazłem, jak zmienić ten kolor w opcjach. Myślę, że koloru niestety nie da się edytować, nawet jeśli rzeczywiście jest bardzo źle dobrany.
@Maclane dlatego wprowadzenie zmian w tabeli jest mniej ryzykowne, o ile liczby są sortowane w kolejności rosnącej, duplikaty są wykrywane dość szybko, w przeciwieństwie do widoku.