Witam
Czy możliwe jest umieszczenie różnych kolorów na rysunku na części spawanej mechanicznie?
Na przykład 50 kwadratowych rurek w kolorze czerwonym, 40 kwadratowych rurek w kolorze zielonym.... wiedząc, że to pojedynczy kawałek
Z góry dziękuję
Witam
Czy możliwe jest umieszczenie różnych kolorów na rysunku na części spawanej mechanicznie?
Na przykład 50 kwadratowych rurek w kolorze czerwonym, 40 kwadratowych rurek w kolorze zielonym.... wiedząc, że to pojedynczy kawałek
Z góry dziękuję
Witam
Musisz stworzyć konfiguracje lub stany wyświetlania w pomieszczeniu, a następnie przypisać im żądane kolory.
Oto pomoc, która odpowiada:
http://help.solidworks.com/2015/french/SolidWorks/sldworks/c_display_states_parts.htm?verRedirect=1
Tak, możliwe jest umieszczenie kolorów różnic
Wydaje mi się, że wystarczy to zrobić za pośrednictwem grup
dla 3D działa dobrze
więc w rzeczywistym widoku ISO musisz być w stanie mieć każdy kolor dedykowany dla pasma
@+
Witam
Normalnie każda rurka ma funkcję i jeśli klikniesz na funkcję i przypiszesz jej kolor, będzie działać, a dla symetrii nie możesz zapomnieć o zaznaczeniu "propaguj właściwości wizualne" w funkcji symetrii....
Dziękuję za odpowiedzi,
Rzeczywiście, mogę tworzyć różne kolory na częściach pokoju, ale na rysunku, o ile się nie mylę, uwzględnia on tylko kolor części, ale nie ciała.
@gt22 Co masz na myśli mówiąc o tworzeniu grup?
Grupa jest zbiorem segmentów połączonych w element spawany mechanicznie.
Grupę konfiguruje się w taki sposób, aby przypisywała wszystkie swoje segmenty bez wpływu na inne segmenty lub grupy w elemencie spawanym.
Typy grup są następujące:
| |||
|
Po zdefiniowaniu grupy możesz manipulować nią tak, jakby była pojedynczą jednostką. Użyj menedżera właściwości PropertyManager Element spawany mechanicznie, aby:
Temat nadrzędny
Wyszukaj 'Grupy' w bazie wiedzy SOLIDWORKS.
patrz poniżej
Drugi wybrany segment określa typ grupy.
Grupa1 pojawi się w obszarze Grupy. W obszarze Parametry identyfikatory wybranych ścieżek są wyświetlane w obszarze Segmenty ścieżek.
@gt 22 Dziękuję, zrozumiałem
@ac Cobra 427 działa w trybie cieniowanym, ale nie w modelu szkieletowym
Rezolucja w sprawie właściwej odpowiedzi zamknie kwestię
@+ ;-)
Nie sądzę, abyś mógł znaleźć rozwiązanie, aby zrobić to w przewodzie. Nawet jeśli funkcja czcionki liniowej komponentu obsługuje to; Ponieważ jest to spawana część mechaniczna, a nie ASM, a ponadto w pytaniu to nie było pytanie!! W przeciwnym razie moglibyśmy ci powiedzieć od razu.....
Dziękuję za odpowiedzi,
Mam zamiar złożyć prośbę o ulepszenie SW, ponieważ byłoby to bardzo wygodne
totalne niezrozumienie @ być
Pytanie brzmiało:
Wydaje mi się, że konieczne jest wyjaśnienie???????????????????????????????????????
@gt 22: Rysunek został mi zasugerowany w formie szkieletowej. Prawdą jest, że powinienem był to sprecyzować, biorąc pod uwagę, że mogą być wykonane w cieniu.
Przepraszam, następnym razem postaram się być bardziej szczegółowy .
Tak więc, aby rozwiązać moje pytanie (dodaję "przewodowe") wydaje się, że nie ma rozwiązania, stąd wybór ac cobra 427
Jak wspomniano wcześniej
Jeśli umieścisz widok izometryczny w cieniu z bąbelkami
Znajdziesz wszystkie swoje elementy wraz z ich dedykowanymi kolorami
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby w modelu szkieletowym mieć widoki skierowane w lewo
Wydaje mi się, a od strony wizualnej jest to bardzo wymowne
Krótko mówiąc, każdy robi to, co uważa za stosowne
lub inny solucja przechodzi przez Draftsigt, ale nie będzie w trybie automatycznym
Będziesz musiał przypisać każdej linii kolor
witam e pracy, ale dlaczego nie
@+ ;-)
Zobacz między innymi te samouczki
https://www.youtube.com/watch?v=3iALiPz9bTA
https://www.youtube.com/watch?v=4-Lb2ThASS8
@+