Witam
Kiedy tworzę elementy symetryczne, kolory, które nakładam na mój początkowy element, nie pojawiają się na symetrii. Czy masz rozwiązanie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Cdt.
Fred
Cześć @fred
Działa w domu bez dotykania czegokolwiek poza tym, że umieściłem kolor w oryginalnym kawałku.
Jestem w V 2022
Pozdrowienia
Symetria w części (symetria bryły) czy w złożeniu?
Możliwa jest nawet modyfikacja koloru jednej strony, na przykład, gdy jesteś w ASM i situ wykonuje manip na oryginalnej części, podąża za nią w symetrycznym podwójnym kolorze.
I oczywiście przechodzi z ASM do izolowanego pomieszczenia w trybie automatycznym
Do pluche
W zespole
W rzeczywistości, szukając ponownie, znalazłem rozwiązanie:
kiedy tworzę swoją symetrię, musisz zaznaczyć "Propaguj z oryginalnej części". Ale ta opcja jest obecna tylko podczas tworzenia, wtedy nie mogę już modyfikować ani wracać, ta opcja już nie istnieje
Nie mam tego menu!
Jak się tam dostać? W domu jest łatwiej (jestem w V 2022)
Jest to jedna z opcji oferowanych na początku, jeśli naciśniesz strzałkę zakreśloną na czerwono 4 razy z następującymi opcjami:
Ale tak naprawdę oferuje to tylko podczas tworzenia, a następnie możesz modyfikować inne opcje, edytując symetrię, ale nie tę.
@Zozo_mp trzeba było to sprawdzić raz i od tego czasu pozostaje domyślne.
Dzieje się tak, ponieważ te właściwości (materiał i wizualizacja) nie są ze sobą powiązane
Obowiązuje tylko w momencie utworzenia
https://help.solidworks.com/2018/english/WhatsNew/t_include_material_derived_part_mirror_pattern.htm