Cięcie ukośne na częściach składanych

Witam 

Rysuję w Solidworks, a chciałbym wykonać pokrycia z blachy. Ale mam problem, gdy chcę złożyć arkusze pod kątem, ponieważ mam cięcie pod kątem 45°, chciałbym wiedzieć, jak to zrobić, aby mieć pewność, że podczas układania w prawdziwym życiu moje cięcia pasują idealnie? W moim zespole SW to głównie połączenie fałdy po wewnętrznej stronie sprawia mi problemy. 

Z góry dziękuję

coupe_tole.jpg

Szybko, w razie potrzeby wykonają to inni profesjonaliści od blachy.

To zależy od tego, jak wykonujesz cięcie w prawdziwym życiu: przed lub po złożeniu.
Jeśli chcesz, aby cięcie zostało wykonane na ścianie bocznej, myślę, że zawsze będziesz mieć przerwę między 2. Łatwo jest to zasymulować za pomocą SW: zrób 2 sztuki po jednej z każdej metody, a od razu zobaczysz problem.
Następnie, być może w blasze, istnieją sztuczki do kompensacji, w zależności od dostępnych narzędzi i operatorów.

2 polubienia

Witam

Czy możesz udostępnić swój zespół ze swoimi częściami, abyśmy mogli się mu przyjrzeć, aby lepiej Ci pomóc.

1 polubienie

Witam, oto montaż 

Dziękuję 

aide_sw.sldasm

Witam
Aby udostępnić zestaw, musisz zrobić pack'n go. Poza szczególnymi przypadkami, nic nie da się zrobić z samymi plikami sldasm.

2 polubienia

Witaj stefbeno, dzięki za info 

Ale co muszę zrobić, aby zrobić pack'n go, aby móc udostępnić mój zestaw w celu znalezienia rozwiązania.

Z góry dziękuję

W Eksploratorze Windows kliknij prawym przyciskiem myszy plik asm/solidworks/pack i przejdź

4 polubienia

Witam

W załączeniu znajduje się plik z prośbą o pomoc 

Z góry dziękuję

aide_sw.zip