Witam
Od jakiegoś czasu robię cięcia równoległe, SW oferuje mi tradycyjną prezentację lub coś w tym stylu. Teraz, gdy już mi nie oferuje tej opcji, czy znasz powód lub opcję, która mogłaby zostać usunięta?
Witam
Od jakiegoś czasu robię cięcia równoległe, SW oferuje mi tradycyjną prezentację lub coś w tym stylu. Teraz, gdy już mi nie oferuje tej opcji, czy znasz powód lub opcję, która mogłaby zostać usunięta?
Cześć FRED78,
Ah!! to dziwne, zawsze mam go na SW2022SP4...
@+.
AR.
Czy to nie mogło być przeróbką "starego " układu, na którym już był widok przekrojowy? Wydaje mi się, że gdy już dokonano wyboru między dwoma stylami cięcia, nie da się już wycofać z tej opcji.
Ten wybór między dwoma projekcjami możliwy jest tylko na podstawie szkicu w rysunku:

=> Aby sprawdzić, czy opcja "Nie pokazuj ponownie" nie została zaznaczona (Zobacz w sekcji " Ignored messages" w opcjach systemowych)...
Witam
Dziękuję za odpowiedź
@Maclane, sprawdziłem, że to nie o to chodzi.
Ale myślę, że zrozumiałem mojego kolegę, że mieszał cięcie sekantowe i równoległe w tym samym cięciu, efekt, choć sprawiedliwy, był wizualnie bezużyteczny. SW zrealizował w ujęciu dwa rozłączne ciała (nieprzyswajalne).
Poprosiłem go, żeby zrobił dwa cięcia
@A_R Solidworks 2022 SP5 ![]()