Awaria sieci "Rejestracja dokumentu nie powiodła się"

Witam 

Jesteśmy zmuszeni do przechowywania danych na nalewarce, ale mamy awarie mikrosieci, przynajmniej tak mi się wydaje. I tak mamy komunikat '' Dokument zapisany nie powiódł się '' , więc musimy ''zapisać jako'', a następnie zmienić nazwę. To nie jest dobra praca, możliwość popełnienia błędu jest ogromna.

Dlatego zadaję Ci pytanie: jak udaje Ci się zapobiec tym stratom sieciowym?

Z góry dziękuję

1 polubienie

Witam, gdy wystąpi ten błąd , najlepiej jest spróbować zapisać pod tą samą nazwą lokalnie, na pulpicie lub w moich dokumentach. Nie ma innego rozwiązania!

4 polubienia

Witam

Zgadzam się z PL. Najlepiej to zrobić, zapisać lokalnie, a następnie skopiować z serwerem...

1 polubienie

Witam

Mam ten sam problem, ale nie zmieniam nazwy, nadpisuję plik. Jest to problem, który staramy się rozwiązać z naszym specjalistą komputerowym. Ale na razie nie ma poprawy pomimo zmiany, przerobienia komputera, zakupu NAS-a, aby nie być już bezpośrednio na ogólnym serwerze firmy. Ale hej, nie rozpaczamy..... :-)

Cdt

Fred

1 polubienie

No cóż, nie jestem sam.

Podobnie jak koledzy szukamy, modyfikujemy sieć, ale nic jednoznacznie nie wiemy o możliwych przyczynach.

Problem napotkałem zarówno w naszej mikrosieci (5-6 maszyn na 1 NAS-ie poprzez kaskadę koncentratorów), jak i na dużych sieciach zarządzanych przez wyspecjalizowane osoby.

No cóż, nie, nie jesteś sam!!

Muszę przyznać, że jest dość napięty

Osobiście rejestruję się pod nowym nazwiskiem i odpalam starą

To dużo pracy w + i dlatego możliwe pierogi!