Witam
Szukam prostej, podstawowej techniki... Uzyskanie różnych elementów do stworzenia kolektora 2/1 to jest mój pomysł, jednak jeśli używam niewspółpłaszczyznowej trajektorii kompozytowej, zintegrowana funkcja mechanicznie spawanego modelarza odrzuca mnie i mogę się do tego przyznać.
Jeśli ktoś ma alternatywę, aby połączyć dwa procesy w celu uzyskania przepustowości na warsztaty, to słucham.
Dziękujemy za pomoc i opinie.
Widmo 2024.
Jednoczęściowy przewód NOK. SLDPRT (441.1 KB)
Witam
Jeśli chcesz elementów, które można wykonać, musisz zaprojektować je tak, jak są wykonane: więc zaczynasz od wykonania zakrzywionej rury.
Wytnij to tutaj:
Sprawiasz, że rura jest symetryczna (symetria pierwszej lub nowej rury). A następnie umieszczasz brakujące elementy między 2 (sam lut lub mała walcowana część + lut)
Fakt wykonania rzutowanej krzywej jest dla ciebie karą. Myślę, że musisz przejść od razu przez szkic 3D i stworzyć odpowiednie promienie odpowiadające kolanku 3D lub 5D.
Potem trochę usunięcia materii, jak mówi Froussel, i symetria
handlu.
Witam
Konieczne jest również zapytanie podwykonawcy, który będzie wykonywał gięcie, o możliwą wartość promienia.
Lub weź kolanka komercyjne (grubość i promień zgodnie z danymi producenta)
Ponieważ tutaj masz bardzo mało prostej części między 2 szprychami, nie jestem pewien, czy możesz to zrobić podczas zginania.
Właśnie ponownie przeczytałem swoją odpowiedź i widzę, że napisałem szybciej niż muzyka . Chodziło mi o użycie odpowiednich promieni w zależności od branży (3D lub 5D).
Z drugiej strony gięcie jest wykonalne, ale promienie są standardowe w zależności od podwykonawcy i oczywiście będą to nadmierne długości z każdej strony do cięcia
Dziękuję za udzieloną pomoc, życzę wszystkim miłego dnia.
Widmo 2024