Witam
Tutaj chciałbym zrobić jakąś symulację, ale on nie może znaleźć ciał, mówi mi "krzywizna/linia o zerowej grubości. Jak możemy rozwiązać ten problem?
Z góry dziękuję
Pozdrowienia
sans_titre.jpg
Witam
Tutaj chciałbym zrobić jakąś symulację, ale on nie może znaleźć ciał, mówi mi "krzywizna/linia o zerowej grubości. Jak możemy rozwiązać ten problem?
Z góry dziękuję
Pozdrowienia
Witam
A priori wykonujesz FlowSimulation lub FlowSimulation Xpress.
Musisz więc zacząć od fizycznego zablokowania wylotów i wlotów w rurach.
Wtedy mam problem z dostrzeżeniem na zdjęciu problemu, ale może wystarczy zatkanie?
@+
Dzięki za pomysł, ale nie, właśnie próbowałem podłączyć za pomocą wytłaczacza 1mm, ale nadal ten sam komunikat o błędzie
Witam
Ok, czy możesz zrobić obraz w innym kierunku, a także obraz drzewa tworzenia.
@+
Czy można zobaczyć sitodruk całego pomieszczenia w ramie?
lub wykonaj cięcia, aby zbadać grubości
Czy jest to część utworzona w solidworks?
@+
Czy dno też jest zatkane?
Są 4 ciała? Czy nie powinniśmy do nich dołączyć?
Bądź ostrożny, jest ciało powierzchniowe, to on musi być problemem, więc albo go usuń, albo wyklucz z analizy...
Dlaczego nie być bezpośrednio w wolumenie?
W przeciwnym razie rura wlotowa została pogrubiona, ale połączenie z korpusem głównym powinno tworzyć tylko krawędź.
Wszystko zostało wykonane w nawierzchni, to jedyne rozwiązanie, aby mieć cięcie takie jak robimy to w rzeczywistości.
Wszystko jest zablokowane. Woda dostaje się z góry i wypływa przez rurkę.
Będę na twoim miejscu ze względu na części
Odbuduję pomieszczenie w objętości
z funkcją skorupy na końcu, ponieważ najwyraźniej ma tę samą grubość
i ostatnie wytłoczenie w celu wykończenia części
@+ ;-)
Albo na odwrót, zrób wszystko na powierzchni i pogrub na końcu.
Część jest objętościowa (dokładnie 4 bryły objętościowe), ale w pliku jest powierzchnia i myślę, że to ona powoduje błąd w FlowSimulation.
@+
Ponownie
Jeśli jesteś w 2014 roku, wepchnij mi plik, mogę na niego spojrzeć bezpośrednio, a Ty go odeślisz, w przeciwnym razie patrzę i mówię ci, co wydaje mi się złe.
@+
Czy istnieje sposób, aby uzyskać przekrój poprzeczny przechodzący przez oś rury?
Wykonując wszystkie powierzchnie i pogrubiając na końcu, nie ma już PB krawędzi.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, dałem +1 do wszystkich waszych odpowiedzi.
Miłego dnia
Tak, na Twoim obrazie wyraźnie widać, że jest "", więc rozwiązanie @opiep27 do eapissir na końcu rozwiąże problem.
@+