Witam
Zdarzyło się kilka razy w ciągu kilku godzin, że SW zawiesza się na początku ujęcia...
Numer najnowszego raportu: sldworks:121DF7050
Jakiś pomysł? Szczerze mówiąc, staje się to bardzo bolesne!
Witam
Zdarzyło się kilka razy w ciągu kilku godzin, że SW zawiesza się na początku ujęcia...
Numer najnowszego raportu: sldworks:121DF7050
Jakiś pomysł? Szczerze mówiąc, staje się to bardzo bolesne!
Witam
Czy dzieje się to na jednej płaszczyźnie, czy na wszystkich płaszczyznach?
Pozdrowienia
- Plan pokoju czy asm?
- maszyna została zatrzymana, a następnie ponownie uruchomiona (a nie tylko ponownie uruchomiona);
- Próba otwarcia na kilku maszynach?
- Czy model(e) wywołany(e) przez posła do PE otwierają się poprawnie?
Dzieje się to na kilku poziomach, w różnych modelach.
W każdym ujęciu znajduje się wiele liści.
To są plany pomieszczeń.
Nie, maszyna nie została zatrzymana/ponownie uruchomiona. Robię to teraz.
Jeśli problem będzie się powtarzał, spróbuj naprawić oprogramowanie, a także zaktualizować sterowniki elementów komputera.
Cdt
W zeszłym tygodniu przełączyłem się na SP1.0 (2018).
Wydaje mi się, że podczas instalacji wersji 2018 (i nie jest to pierwszy raz) instalator prosi o ponowne uruchomienie komputera, co jest wykonywane, ale żądanie wraca systematycznie.
Biorąc pod uwagę odpowiedź Steffeno , wnioskuję, że prawdopodobnie trzeba byłoby się zatrzymać/zacząć.
Podobnie ja i moi koledzy przeprowadziliśmy tę instalację nowej wersji w zaktualizowany sposób (zaproponowany przez instalatora).
Może to być wskazówką, zwłaszcza, że musieliśmy ręcznie przekierować niektóre ścieżki lokalizacji plików (zamień "2017" na "2018").
Witam
W przypadku instalacji wersji głównej SolidWorks, zdecydowanie zaleca się odinstalowanie poprzednich wersji, usunięcie pozostałych elementów, a następnie zainstalowanie i skonfigurowanie nowej wersji.
Pozdrowienia
Tak, często myślimy, że oszczędzamy czas, robiąc prostą aktualizację, ale w końcu odinstalowujemy i ponownie instalujemy wszystko, więc w końcu podwójna strata czasu...
Czy uczymy się na własnych błędach ;)
Brawo dla Dassault za zaproponowanie go jako opcji instalacji w tym przypadku :)
Na szczęście nie jest to moje główne oprogramowanie (niech żyje TopSolid!).
Tak, byłbym ciekaw stanu rejestru, a także plików programu, folderów tymczasowych i innych po kilku instalacjach TopSolid lub dowolnego oprogramowania!!!!
Witam
Kiedyś miałem ten problem i obszedłem go, otwierając mój montaż w trybie rozwiązanym, a następnie otworzyłem plan. To mnie odblokowało.
Niech będzie z tobą siła.
Zaletą TopSolid jest to, że przy dużych aktualizacjach przyjeżdżają, aby przeprowadzić instalację... Spokojny!
Aha, ale tak naprawdę, raz popełniony błąd po otwarciu, po ponownym uruchomieniu SW, ale może wrócić na następnym planie...
Dziękuję, mistrzu.