Cze wszystkim
Minęło już kilka miesięcy, odkąd miałem od 2 do 4 awarii (czasem więcej) dziennie, z utratą danych lub wycofaniem, komunikat, który pojawia się najczęściej, to "odbc32:00003cb1", chociaż połączenie ODBC zostało pomyślnie przetestowane
Po kilku interwencjach ze strony wsparcia Visiativ, przejściu z Solidworks 2019 na 2022SP4, a następnie 5, aktualizacji bazy danych SQL, zmianie komputera i Ethernet, problem nadal występuje...
Najdziwniejsze jest to, że dzieje się to tylko na 1 stacji roboczej z 2, instalację oprogramowania i PDM wykonałem w ten sam sposób, postępując zgodnie z procedurą edytora na 2 stacjach roboczych, komputery to Fujitsu Celsius W5012
Nie bardzo znam się na temacie, ale wszystko wydaje się wskazywać na problem z komunikacją z serwerem
Jeśli ktoś już spotkał się z tym problemem lub ma pomysł, skąd może się on wziąć, każda pomoc jest dobra
Z góry dziękuję
Z poważaniem
Lucas
Witam
O ile się nie mylę, biblioteka DLL ODBC32 jest biblioteką DLL pakietu Office. Może właśnie tam powinieneś szukać, którą wersję pakietu Office posiadasz? Czy jest to takie samo dla wszystkich pozycji? Czy po zainstalowaniu oprogramowania pojawiła się aktualizacja pakietu Office...
2 polubienia
Witam
Nie pamiętam, aby po instalacji oprogramowania pojawiła się aktualizacja pakietu Office, w każdym razie nie jest to dobrowolne, na moim komputerze mam Office 365 w wersji: 18.2306.1061.0
Kolega ma na swoim komputerze wersję 18.2311.1071.0, postaram się zainstalować tą wersję do testów przez jakiś czas
Dzięki za lead!
Witaj Cyrylu,
Wczoraj wszystko poszło dobrze, ale właśnie miałem awarię z kodem błędu odbc32 właśnie teraz
Pamiętam, że dostałem wiadomość z mojego programu antywirusowego z informacją, że w sieci wykryto zduplikowany adres IP, skontaktuję się z działem IT, aby podać mi nowy adres IP
Witam
Aktualizacja: Nadal mam awarię z kodem błędu odbc32, 2 razy dziennie
Zmiana adresu IP również nie rozwiązała problemu
Witam;
Zarządzanie bibliotekami DLL i innymi bazami danych nie jest moją rzeczą, ale znalazłem to:
https://commentouvrir.com/blog/comment-reparer-les-erreurs-odbc32-dll-manquantes-ou-introuvables/
Ale jeśli Twoja stacja robocza i Twoja stacja robocza mają tę samą konfigurację (biuro, Windows...), spróbuj pobrać działającą bibliotekę DLL od współpracownika, aby skopiować ją do Ciebie.
Pozdrowienia.
3 polubienia
Witam
Szukając trochę, natknąłem się na ten link: Miesięczne wiadomości wsparcia SOLIDWORKS® – luty 2023 r.
Do zobaczenia, ale prawdopodobnie problem z adresami IP, który zakłóca połączenie z bazą danych SQL.
Jeśli jesteś związany umową serwisową, łatwiej byłoby zatrudnić kogoś, kto jest mistrzem instalacji PDM. Co więcej, o ile dobrze pamiętam, od 2020 roku nie jest to już serwer SQLExpress, który jest dystrybuowany/użyteczny z Solidworks PDM, ale pełnoprawny serwer SQL (strategia Microsoftu $$$)
2 polubienia
Witam, dziękuję za odpowiedzi
Skontaktujemy się z Twoimi potencjalnymi klientami z naszym działem IT
W międzyczasie skontaktowało się ze mną wsparcie Visiativ i próbujemy rozwiązań, przeprowadzając kilkudniowe testy między każdą interwencją
Będę Cię informować na bieżąco, jeśli pomoże to innym ludziom
Jeszcze raz dziękujemy za Twoje leady
Z poważaniem